Реклама / Ads
14| 6866 |26.02.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Премиерът към търговците на горива: Приведете си бизнеса в ”бяло”, за да няма арести

.
Бойко Борисов
Тези, които не се съобразиха от цигарения и алкохолния бизнес, са в арестите. Моят най-колегиален съвет е всички от сектора с горива да си приведат бизнеса в ”бяло”. Има огромна съпротива срещу нововъведенията. Това заяви премиерът Бойко Борисов.
 

Не искат да си плащат данъците, но излизат и викат: искаме държавата да ни направи пътища, да ни направи осветление, искаме увеличение на пенсии и заплати. Съпротивата е голяма. Приходите от бюджета дават възможност да се случи всичко това. Призовавам всички от бизнеса с горива да си го легализират. Видяхте в другите браншове какво става - по арестите са. И тях преди 2-3 години ги предупредих колегиално, допълни той.

 

"Убеден съм, че до няколко месеца ще имаме същите резултати при горивата –мога да ви обещая. Тези, които не се съобразиха в цигарения и алкохолния бизнес, са в арестите. Искам да предупредя бизнеса с горива най-прилежно да си преведат бизнеса в бял, защото толкова усърдно работят службите", зарече се премиерът Бойко Борисов.

 

"Първият месец ще седим, ще се червим, ще се гледаме, ако не сме си свършили работата, но на третия месец и без подкрепа ще сме го направили. Утре имаме съвещание с областните дирекции, защото вече всяка подава на Терзийски справка какво е задържано като цигари и алкохол, защото тонове нарязан тютюн се задържа. По същата схема вече се контролират горивата - всяка областна дирекция в края на деня пише има ли малка, средна, голяма бензиностанция, за да знаем откъде идва незаконно гориво", заяви още Борисов.

 

Той допълни, че Петролната и газова асоциация вчера са подали сигнали до МВР за съмнителни бензиностанции, по които в момента текат проверки. Утре ще стане ясно какво са показали те. "За нас вече е ежедневие да ги следим тези неща. Освен физически заснемате с камера ръчно всяко едно движение на разтоварване на танкери, да го имаме на филмче", даде нареждане премиерът на службите, посочи премиерът.

 

Прокурорите, митниците, данъчните, полицаите работят активно по места и резултатите са видни. Всички работим да се изсветли бизнесът. Ето и сега отложихме касовите апарати до септември. Трябва ли да се краде от ДДС? Истински се надявам гражданският сектор да ни помогне. Вие, журналистите, също трябва да говорите и да обяснявате", призова министър-председателят.

 

"За нас е ежедневие да следим тези теми. Не е хубаво само ние да говорим, че има спад на контрабандата, защото ще излезе, че се хвалим, а може и резултатите да не са верни. Когато обаче тук Безлов и Ганев казват, че има спад, резултатите се засичат. Всичко при горивата ще се снима, ако трябва и с ръчна камера. Ето, идва Безлов при мен и ми казва: В пристанището е влязал танкер. Има ли го на видео, няма го. Тогава шефът на Митниците, на Гранична полиция си хващат куфурчето и си заминават. Ако го има, ще помоля Безлов да се извини за невярната информация", завърши Бойко Борисов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 11855 |02.12.2018 Търговци на горива: Има картел между „Лукойл” и държавата . 0| 5357 |05.12.2017 Акция ”Никулден”: Масови проверки на търговците на риба . 0| 5376 |12.08.2016 Премиерът: Трябва да си върнем лиценза за ремонт на самолети . 4| 5170 |16.03.2016 Търговците крадат от хляба на децата и бедните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads