Реклама / Ads
1| 5286 |26.06.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Презаредете батерийте в РИМИНИ с ЕКВАТОР.бг

.
РИМИНИ е един от големите морски курорти в Италия , предпочитан както от италианци, така и от много чужденци. Ако искате да усетите типично италианска атмосфера, да съберете слънчев загар по безкрайните плажове, да се насладите на прекрасната и вкусна местна храна, то Римини е Вашето място..
 

Римини

 

Разходете се в историческия център на Римини. Арката на Октавиан Август,Старата часовникова кула, катедралната църква „Малатеста”, изграденa в средата на 15 в. като погребална църква на управляващата фамилия Малатеста,площад „Тре Мартири” – място за романтични срещи,стария рибен пазар,Мостът на Тиберий и уличката на Фелини.

 

 

Болоня

 

Забележителностите: Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун , Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре – едни от най-красивите наредени сгради: смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ и двете кули символ на града.

 

Сан Марино и Урбино

 

Република Сан Марино, която претендира да бъде една от най-старите в света и според легендите е основана от Сан Марино. Площад „Либерта“ , където се издига и статуята на свободата; Правителственият дворец, в центъра на площад Либерта. който е реставриран от архитекта Гае Ауленти и е смятан за една от най-красивите сгради в света; Крепостните стени с трите кули – символ на Републиката. Най-старата Гайта от ХІ в., най-високата Честа от ХІІІ в. и третата Монтале от ХІV в., която е частна кула и е затворена за посещения.

 

Замъкът “Градара“

 

Един от най красивите градчета- крепости на Италия, пазещ вечната любов на Франческа и Паоло. Пламенната любов на двамата млади е вдъхновение занаписването на “Ад“ на Данте и дълго отеквала във времето, стигайки до творбите на Чайковски и Рахманинов.

 

Ферара и музея “Енцо Ферари“ в Модена.

 

Ферара е градът- крепост на влиятелната френска фамилия д‘Eсте, близка на папството и е играла роля в европейската политика от края на XII век до периода на управление на Императрица Мария- Тереза. Най- позната личност от средновековната история на града е Лукреция Борджия, известна с безбройните си любовни афери завършвали трагично, с безкруполните си машинации, порочност и корумпираност с цел власт и пари.

 

Площадите и улиците, пазени от дебелите ренесансови стени са достатъчно основание градът да се гордее с това, че е част от световното историческо наследство под защитата на ЮНЕСКО.

 

Венеция

 

Един от най-красивите градове „ Кралицата на Адриатика“ – Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод и разглеждане на: площад „Сан Марко“ наричан от Наполеон „ най-елегантният салон на Европа“ и едноименната базилика „Сан Марко“;

 

 

Камбанарията; Двореца на дожите, построен в готически стил с неестествено червено оцветените си колони; Мостът на въздишките, свързващ старите затвори със стаите за разпити в Двореца на дожите, откъде се смята, че идва и името на самия мост. Моста „Риалто“ , който бил единственият начин да се прекоси Канале Гранде пеша преди 1854г и построяването на моста „Академия“.

 

Флоренция

 

Поразително красивата Флоренция, един пищен град с многовековна история. Църквата “Санта Кроче” – наричана още националния “пантеон”, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; четвъртата по големина катедрала в света “Санта Мария дел Фиоре” с Куполът на Брунелески и Кулата на Джото; баптистерията “Йоан Кръстител” с “вратите на рая”; площад “Синьория” с “Палацо Векио” и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7177 |19.05.2017 Супер оферта за Римини с безплатно настаняване на деца . 1| 5445 |02.05.2015 Компенсират туристи за провалени екскурзии в Сардиния и Римини . 3| 5796 |19.01.2009 Най-луксозното изложение на яхти откриват в Римини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads