Реклама / Ads
14| 4633 |13.05.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Президентът моли корейския бизнес да дойде у нас

.
Росен Плевнелиев
Българският президент Росен Плевнелиев кани високотехнологичните корейски фирми да инвестират в страната му. „Да стъпи в България за корейския бизнес означава стъпка в регион, разположен между Европа и Азия и врата към единния европейски пазар", заявява той в интервю за корейската информационна агенция „Йонхап“, публикувано в навечерието на официалното посещение на президента Плевнелиев в Република Корея.
 

„Очакваме корейския бизнес в българските индустриални зони и в първата иновационна екосистема в България: София тех парк, която може да бъде платформа за корейските фирми да стартират бизнес в България и ЕС“, казва Плевнелиев.

 

Двете страни трябва да използват пълноценно инструментите, установени в контекста на Споразумението за свободна търговия между ЕС и Република Корея, препоръчва той.

 

По данни на корейските власти, за 2014 г. двустранната търговия между България и Корея възлиза на 310 млн. щ.д. Към септември 2014 г., южнокорейските инвестиции в България са 263 млн. щ. д., а българските инвестиции в Южна Корея - общо 1,2 млн. щ. д. Българският държавен глава ще пристигне в Южна Корея на официално посещение, което ще протече в контекста на 25-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между двете страни.

 

На 14 май президентът Росен Плевнелиев ще обсъди с президента Пак Гън-хе възможностите за развитие на търговията и инвестициите, инфраструктурата и сигурността, пише агенция „Йонхап“. В Сеул ще се проведе двустранен бизнес форум и ще бъдат подписани двустранни документи, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 

„Една от нашите цели е да насърчим контактите между бизнеса от двете страни в различни области, сред които енергетиката и информационните и комуникационните технологии“, казва Росен Плевнелиев, цитиран от „Йонхап“.

 

Специален фокус по време на посещението ще бъде поставен върху малките и средни предприятия с подписването на Меморандум за сътрудничество между българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Корейската федерация на малките и средни предприятия.

 

Президентът Плевнелиев поставя акцент и върху значението на културния обмен и сътрудничеството в областта на спорта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7542 |13.11.2014 Президентът на „Рефан България” Ангел Попов дари кувьоз на болница . 0| 10372 |11.04.2014 Президентът на „Рефан” с приз Мениджър на годината . 1| 5487 |28.11.2011 Найденов моли земеделците за помирение . 30| 5766 |14.06.2011 С. Дянков: За радост не президентът решава социално-икономически въпроси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads