Реклама / Ads
0| 5159 |28.08.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Природа и история в Израел с ЕКВАТОР.БГ

.
Само за 5 дни с ЕКВАТОР.БГ се насладете на красотата на Израел, като освен природните забележителности, се акцентира на всички основни и важни места от живота на Исус Христос.
 

В Тел Авив, започва деня с посещение на пазара Сарона  , който работи седем дни от седмицата и разполага с 91 различни магазини, ресторанти и е най-големият кулинарен пазар на закрито и   разходка по главните улици на икономическия и финансов център на Израел – Тел Авив, известен със своите сгради построени в стил Баухаус.

 

Град Кесария е  известен с впечатляващия амфитеатър от където се е управлявал от Пилат Понтийски. Хиподрума на града е събирал до 20 000 човека и е известен още и с това, че тук е бил задържан Свети Павел.

 

Не бива да се пропусне Хайфа, с панорамната гледка към Бахайските градини – шедьовър на ландшафтната архитектура.

 

Библейското  пътуване продължава към Назарет, където Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че носи сина Божи и където е минала голяма част от живота на святото семейство.

 

Капернаум е  мястото на апостолите и градът определен в Новия Завет, като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждат се останките от древната синагога и руините на къщата на Свети апостол Петър. 

 

Не е за изпускане и приятна разходка с лодка по Галилейското езеро, което е най-ниско разположеното сладководно езеро в света и е основен водоизточник на Израел.

 

Вижте Касър Ал Яхуд при река Йордания , където е било мястото на Христовото кръщение и  Йерихон – най- ниският град под морското равнище и един от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи.  Мъртво море – най-ниската точка в света – около 420 метра под морското равнище. Възможност за къпане в най-соленото море на света.

 


.

 

Поглед към пещерите на Кумран – мястото където са открити прочутите ръкописи.

 В Йерусалим спрете на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града и стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон, непременно вижте Гетсиманските градини и  Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.

 

Разходете се  из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най- святото място за Християнският свят – храмовия комплекс на Гроба Господен.  продължете през хълма Сион, където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря,  малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.

 

Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.

 

Повече подробности на https://www.abax.bg/?p=48843

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5000 |14.08.2018 Разходка из светите места Израел и Йордания с ЕКВАТОР.БГ . 0| 5770 |27.04.2018 Израелската компания ”Рафаел” предлага модерни продукти за армията ни и коопериране . 0| 7139 |30.03.2018 Спад на руските и израелските туристи . 5| 5860 |28.09.2017 Доналд Тръмп обяви най-голямото намаление на данъци в историята на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads