Реклама / Ads
5| 5445 |15.10.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Проблемите на риска обсъждат балкански спецове в Бояна

.
Иван Савов
Втори ден в София продължава работата си Третият Балкански форум по качеството. В него участват над 180 специалисти, които дискутират проблеми, свързани с управлението на риска – политики за развитие на компетентност, лидерство и модели за управление на икономиката и обществото.
 
Форумът поставя основите на българското участие в Глобалната мрежа за Риск Мениджмънт, чието изграждане ще стартира в началото на 2011 година с подкрепата на Австралийския Институт за Политика по Риска. Тази инициатива, в рамката на Новата глобална концепция за управление на риска, ще обедини усилията и капацитета на глобалната експертиза по риска. Целта е да се съдейства на държавите, политиците и глобалния бизнес да се справят по-ефективно с непредсказуемостта и глобалните предизвикателства пред човечеството.

За първи път в България в рамките на този Форум водещи специалисти и експерти в България и на европейско ниво обсъждаха основните предизвикателства и рискове в държавното управление, гражданското общество и бизнеса. Целта е и в България да започне сериозна работа по формиране на политика за управление на риска. Затова в отделните тематични панели бяха разгледани и дефинирани основните проблеми и развитието на различни сектори на управление на държавата, обществото и икономиката, с внимание към предизвикателствата и възможностите за ефективно управление на риска.
Специално за форума, който се провежда в резиденция Бояна в столицата, пристигна Ярослав Тимрак, един от ръководителите на Пан-Европейската горска сертификация /PEFC/, който представлява организацията в Международния Акредитационен Форум. PEFC е най-широко разпространената и призната от европейските правителства система за сертифициране на горите. Нейните надеждни стандарти имат за цел да променят начина, по който се управляват горите, както и да се гарантират екологичните, социалните и икономически ползи, които горите предлагат.

„В последните години станахме свидетели и участници в серия глобални, регионални и локални сривове в управлението на рисковете – глобалната финансова криза, фискалните кризи и социално-политическите последици, заниженото инвестиране в инфраструктурата, хроничните заболявания, природни бедствия, производствени аварии, транснационалната престъпност и корупция, загубата на биоразнообразие, кибер-уязвимостта.” Това заяви пред Frognews.bg домакинът на форума Иван Савов, Управляващ партньор на Муди Интернешънъл за Централна и Източна Европа.
„Всички хора и всички народи се стремят към просперитет. А той не може да се постигне, ако не са налице двете най-важни условия – сигурност, която гарантира опазване на живота, и непрекъснати усилия за подобряване на неговото качество”, допълни той.

Партньори на Третия Балкански Форум по Качеството са Риск Мениджмънт Институт, Европейската федерация на асоциациите на сертифициращите организации (ЕFAC), Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) и мултинационалната Група Moody International.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5348 |12.10.2010 Експерти обсъждат бъдещето на туризма . 2| 5230 |18.08.2010 Регулаторът отсече: EVN и НЕК виновни за проблемите с тока . 0| 5151 |28.04.2010 Кабинетът нищи проблемите с болничните и отпуските . 0| 5465 |12.04.2010 НПО-та обсъждат "магическата" формула в енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads