Реклама / Ads
0| 5939 |12.02.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Проект пречиства отпадните води

.
Първа копка на канално-помпена станция “Арапя” ще бъде направена утре, 13 февруари, в района на едноимения бивш къмпинг. Проектът включва и довеждащ колектор до пречиствателна станция “Царево”, с което напрактика се решава проблемът с отпадните води в района на къмпинга ...
 
Първа копка на канално-помпена станция “Арапя” ще бъде направена утре, 13 февруари, в района на едноимения бивш къмпинг.
Проектът включва и довеждащ колектор до пречиствателна станция “Царево”, с което напрактика се решава проблемът с отпадните води в района на къмпинга, където има близо 50 големи реституирани парцела и над 100 по-малки имота, повечето от тях вече в регулация.
1 млн. лв. инвестира в проекта самата община, мотивът е, че районът е изключително атрактивен, сред най-красивите на юг от Бургас и интересен за инвеститорите. Разработен е план за улична регулация, в момента тече процедура по утвърждаването му.
За първата копка кметът на Царево Петко Арнаудов е поканил предприемачи и собственици на имоти в общината, както и ВиК специалисти.
Проектът “Арапя” е част от по-мащабна схема за решаване на проблема с отпадните води между бившия къмпинг и Лозенец, обясниха от общината. Водени са предварителни разговори с предприемачи, които инвестират в района на друг бивш къмпинг – “Оазис”. Те са изразили готовност да се включат в разширен вариант на проекта. Това ще стане на базата на публично-частно партньорство. По аналогичен начин вече са изградени ВиК системи на в Созополско и Слънчев бряг.
На половината от територията на “Оазис” се строи голям ваканционен клуб с луксозна спортна база с няколко басейна и тенискортове.
По предварителни данни 1 млн. лв. ще бъдат наляти от частните предприемачи в проекта “Арапя-Оазис”.
Със завършването му ще бъде решен проблемът с отпадните води на близо 300 урегулирани парцела по крайбрежието с курортно бъдеще, а заедно с това ще бъде използван в по-пълна степен капацитетът на пречиствателна станция “Царево”, коментираха от общината.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4707 |12.05.2007 Продължава обсъждането на проекта "Моят бряг" . 0| 6573 |15.05.2007 Над 100 фирми представят проекти на BalPEx . 0| 6171 |15.05.2007 Над 100 фирми представят проекти на BalPEx

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads