Реклама / Ads
11| 5159 |14.07.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Проститутките пречели на туризма

.
Туристическият бранш поиска проституцията по Черноморието спешно да се узакони. По думите на Стоян Маринов от Варненската туристическа камара жриците на любовта по морето влияят зле на имиджа на страната ни като туристическа дестинация.
 

От бранша поискаха депутатите спешно да приемат Закон за проституцията, който да регламентира най-древната професия у нас, съобщи Новинар. 
Напълно подкрепям приемането на такъв закон, това е тема, която се поставя отдавна, но за съжаление съпротивата от страна на тези, които контролират този бизнес, е голяма, заяви Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Сега в разгара на сезона жриците са плъзнали по цялото Черноморие, по улиците се разхождат възрастни хора и деца, задължително трябва да има някакви правила, добави Рагин. 

trujenichka_2.jpg
От бранша предлагат компаньонките да работят в специални клубове, които да не се намират на централните улици, и да има задължителен медицински контрол. 
Преди около 2 години бившият зам.-министър на външните работи Камен Пенков оглави работна група, която се зае да напише законопроект за проституцията.
В групата имаше представители както на МВР, така и от туристическия бранш, от Министерство на правосъдието и от Главна прокуратура. В момента обаче такъв проект на закон въобще не се обмисля, тъй като инициаторът му Светослав Спасов, тогава депутат от НДСВ, напусна групата. За съжаление не можа да се стигне до регламентиране на проституцията, тъй като се прецени, че обществото ни все още не е готово за това, затова и напуснах, коментира Спасов, който в момента е независим депутат и лидер на сдружение “Добро”. Проституцията я има, но приходи в хазната не влизат, добави той. Спасов даде за пример Германия, където проститутките плащат данъци и такси за милиони евро. 
В момента в парламента няма нищо черно на бяло, свързано с този проектозакон, и няма индикации скоро да се появи, коментираха от туристическия бранш. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6619 |17.06.2008 Съюзът на инвеститорите в туризма иска спешна среща с Михаил Миков . 6| 7020 |29.04.2008 Славова и Арабаджиев призовават да спрат скандалите в туризма . 2| 5653 |21.04.2008 Маркетингът и рекламата в туризма отново тема на дискусия . 11| 6382 |16.04.2008 Бордът по туризъм иска 250 млн.лв.за реклама и Министерство по туризма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads