Реклама / Ads
0| 3971 |24.10.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Пускат държавни ценни книжа на фондовата борса от 1 ноември

.
Търговията с държавни ценни книжа (ДЦК) на Българска фондова борса (БФБ – София) започва на 1 ноември, съобщи борсовият оператор.
 
Началото ще бъде отбелязано с церемония по символичен старт на търговската сесия, на която ще присъстват официални лица от Българската народна банка и Министерството на финансите.

От борсовия оператор уточниха, че предмет на търговия са всички емисии, търгувани на вътрешния пазар. Очакванията на оператора са да има интерес към инвестициите в ДЦК.

"Новината е положителна и за посредниците, макар по-големите играчи да са банките. Положителен е за мен изпълненият ангажимет - "зададено-свършено". Обещанието беше спазено, което е добър индикатор", коментира от своя страна главният брокер на "София Интернешънъл Секюритиз" (СИС) Галина Зайцева.

От съобщение на сайта на борсата става ясно, че от Министерството на финансите е постъпило заявление за допускане до търговия на Основния пазар BSE на 20 емисии ДЦК.

Това е важна стъпка в съвместните усилия на Фондовата борса, Централния депозитар, Министерството на финансите и Българската народна банка (БНБ) за създаване на регулиран вторичен пазар за държавен вътрешен дълг в рамките на пазарите, организирани от БФБ. Очакванията са тази стъпка да обогати палитрата от финансови инструменти, които се търгуват на борсата, като я направят още по-атрактивна за инвеститорите.

Търговията на ДЦК е част от стратегията за развитие на капиталовия пазар, приета през миналата година, пише "Блумбърг".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5405 |06.10.2017 Върнаха лиценза на ”ЕМКО”, но след като държавните ВМЗ заеха мястото му на пазара в Азия . 1| 6499 |01.08.2017 В ЕС започва битка за домакинство на евроагенциите, които напускат Лондон . 3| 9149 |17.07.2017 Бунт на руските банки. 8-те най-големи трезора напускат браншовата Асоциация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads