Реклама / Ads
2| 6486 |12.11.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Путин идва у нас заради "Южен поток"

.
Темата на утрешната среща на премиерите на България и Русия Бойко Борисов и Владимир Путин е "Южен поток". Според министър-председателя Борисов искането да се подпише споразумението за газопровода в присъствието на двамата премиери идва от страна на Русия и именно затова г-н Путин пристига утре в България.
 

„Предложиха - да го направим в Москва, аз отказах и казах заповядайте в София. Моля да не се подвеждате първосигнално и да преписвате или препечатвате неща, които не са верни и никога не са ставали. До този момент във всичките си разговори с г-н Путин темата „Белене” не сме я повдигали – темата е „Южен поток”, каза Борисов.

Той посочи, че утрешното посещение е работно, по предложение на г-н Путин и двамата ще присъстват на подписването на смесената компания, която ще прави предпроектно проучване и съответно ще строи „Южен поток”.

„Това е, което знам до момента аз. Никога, с г-н Берлускони, не сме водили разговор за каквито и да било отношения, свързани с трета страна. Това държа да се подчертае, защото има доста провокации в руската преса”, каза още Борисов. Той каза още, че ако бъде повдигната темата за АЕЦ „Белене”, ще бъдат обсъдени и тези въпроси.

„Ние имаме въпроси, защото, повтарям за стотен път това, което беше обявено като цена на централата - три милиарда деветстотин и седемдесет милиона евро е цена, която не отговаря на истината, защото никой не говори за ескалационните индекси, консултантските договори, за инфраструктурата, за заемите, които са взети досега, за похарчените от България пари. И, когато се сумират те, ще се получи много по-голяма цифра, отколкото за "Цанков камък". Както във всички други проекти на Тройната коалиция в допълнителните споразумения и договори са вдигани цените и те заблуждаваха обществото, че тази централа струва под 4 милиарда, което е смешно като цена. С г-н Путин ще поставя всичките тези теми на масата, ако, разбира се, той има желание да говори за тях, защото утрешната среща е планирана за „Южен поток”, заяви министър-председателят Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6090 |23.10.2010 България и Русия подписаха за "Южен поток" . 3| 6295 |20.10.2010 Губим около 15 млн.лв. заради аварията в "Козлодуй" . 1| 6318 |15.10.2010 Русия и България ускоряват "Южен поток" . 1| 4898 |02.10.2010 Румънският бизнес емигрира у нас заради ниски данъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads