Реклама / Ads
30| 12501 |18.02.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Разкрития за скандалното забогатяване на А. Семерджиев направи тв предаване

.
Ангел Семерджиев
Бившият шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев се оказа един от най-богатите държавни служители: само от заплати той спестил 240 хил. лв., а отделно от тези пари се е сдобил с вила и мезонет на брега на морето, както и с луксозен "Лексус", сочи проверката на предаването "Жега" по ТВ7.
 

Разследването сочи, че Семерджиев е в конфликт на интереси, защото като председател на ДКЕВР действал в полза на частни фирми и свои приятели, на които дал лиценз за търговия с електроенергия и получил имотна облага. Един от имотите, които е придобил е в затворен комплекс "Черешова градина" във вилната зона на Кошарица, край Несебър. Вилата е купена за 35 000 лв., но реалната й цена била двойно по-висока.

Имотът е продаден от Анелия и Румен Димитрови. На адреса на това семейство в София е регистрирана фирма "Проенерджи трейд" с предмет на дейност търговия с електроенергия. Фирмата е получила лиценз за тази дейност от ДКЕВР, а документът е одобрен от председателя на комисията Ангел Семерджиев. Собственик на фирмата е Анелия Димитрова, кръстница на детето на Ангел Семерджиев. 

Сред всички тези придобивки, които посочва в Имотната си декларация пред Сметната палата за миналата година, Ангел Семерджиев пропуснал да декларира и мезонет от 168 кв.м. в охраняван комплекс на брега на морето в Несебър. Купил го през март 2011 г. за 182 480 лв. или 90 000. евро. Проверката в Агенцията за недвижими имоти, която продава апартаменти в този комплекс, обаче показа, че цената на кв.м. е 1260 евро, т.е. за мезонет от 168 кв.м. цената би трябвало да бъде 211 680 евро, а не 90 хил. евро, колкото е платил Семерджиев.

Продавач на луксозната придобивка на Семерджиев е бизнесменът Николай Николов, който е построил и комплекса и също има бизнес, свързан със зелената енергия. Неговата фирма "Транзакта" изготвя проекти за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници, пише в официалната интернет страница на дружеството. Купувачът на мезонета Ангел Семерджиев в качеството си на председател на ДКЕВР е в конфликт на интереси, тъй като регулира тези дейности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7714 |16.02.2013 Плащали около милион за косене на трева в АЕЦ "Козлодуй" . 6| 14585 |13.02.2013 "Русатом Сервис" вдига мощността на VІ блок в АЕЦ "Козлодуй" . 3| 6445 |13.02.2013 Рекламират България като добро място за инвестиции . 2| 5631 |12.02.2013 2 млн. лв. влагат в летище София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads