Реклама / Ads
1| 6470 |25.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Руски министър, смятан за наследник на Путин призна: Без инвестиции сме обречени

.
Руската икономика, разчитаща основно на износа на петрол и природен газ, технологично изостанала и лишена от достъп до финансовите пазари на Запада, спешно се нуждае от инвестици, без които ще е невъзможно да се достигне ръста на останалите страни в света.
 
Това каза на бизнес-форум в Москва министърът на икономическото развитие на Русия, смятан за бъдещ наследник на Владимир Путин- Максим Орешкин.Той уточни и нужната сума на инвестициите в руската икономика всяка година- 5 трилиона рубли.

Тази сума представлява около 30% от държавния бюджет и около 10% от доходите на цялото руско население. Въпреки че за 2017 година се очаква икономически ръст от 2%, това е почти двойно по-ниско от скоростта, с която расте световната икономика и три пъти под темповете, с които се движат най-развитите страни в света, допълни Орешкин.

Той не пропусна да отбележи и тежката демографска ситуация в страната. " В следващите пет години ние няма да получим 800 000 души в трудоспособна възраст заради намаляващата раждаемост, това силно ще затрудни икономиката, която търси и сега с какво да запълни празните работни места", каза министърът.

Според Натали Акиндинова, от Висшата школа по икономика, Русия е попаднала в "Идеалната буря"-срив на цените на петрола, затваряне на финансовите пазари на Запада и продоволствените контрасанкции, наложени от правителството в Москва.

Огромно е числото на неефективните предприятия, държавна собственост, лоши са условията за малкия бизнес, а сивата икономика непрекъснато расте, допълни още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4106 |23.09.2017 Руски хакери ударили 21 щати на изборите в САЩ . 1| 4097 |21.09.2017 Американски изтребители ескортираха руски Tу-22M3 над Балтийско море . 0| 4796 |20.09.2017 Герхард Шрьодер: Крим ще остане руски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads