Реклама / Ads
11| 4365 |05.05.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Руснаците отново могат да кандидатстват за български визи

.
Източник: БГНЕС
Българските консулски служби на територията на Руската федерация вече приемат и издават визи на руски граждани, съобщава българското външно министерство в отговор на запитване от ТАСС.
 

Причината за запитването са появили се информации в руски медии, включително и ТАСС, цитиращи като източник съобщение на Визовия център на България в Русия, че нашите консулски служби няма да започнат да издават визи до 17 май. Дипломатическото ни ведомство опровергава тези публикации.

 

„Българските консулски служби на територията на Русия вече започнаха да приемат документи и да издават визи на руски граждани. Компания „ВФС Глобъл“, в която влизат 59 визови центрове в Русия, също приемат документи за български визи. Фирмата е била уведомена за това и миналата седмица, и сега“, се казва в съобщението на българското МВнР.

 

По-рано в интервю за ТАСС министърът на туризма в оставка Мариана Николова заяви, че страната отваря границите си за руски граждани, ваксинирани със „Спутник V”. Тя подчерта, че консулските служби на България и визовите центрове ще възобновят работата си на територията на Русия веднага след великденските празници, от 5 май, а съгласуваните редовни и чартърни полети между двете страни засега продължават.

 

Междувременно Русия отмени чартърните си полети до България до края на месец май. Това съобщиха от германската фирма концесионер на летищата в Бургас и Варна, цитирана от БНР.

 

През март е бил последният полет със 143-ма руски туристи, пристигнали по Южното Черноморие, заяви туроператорът и член на УС на Регионалната туристическа камара в Бургас Евелина Пулева, според която причината за отмяната е „ сложната геополитическа ситуация, в която България трябва да намери правилния вариант“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4302 |26.04.2021 Русенци ще могат да изхвърлят стари дрехи и обувки в специални контейнери . 6| 5100 |17.02.2021 Груба грешка в туризма: Получаваме министри без туристическо образование, толкова си могат . 8| 5666 |14.07.2020 Гърция отново иска QR код, от утре влиза в сила изискването за отрицателен PCR тест . 13| 8964 |28.03.2020 Тристранката отново се договоря с премиера, лъжейки народа, че е национално представителна структура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads