Реклама / Ads
3| 6600 |01.08.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Самолетните билети София-Варна за 12 лв. бяха напълно разпродадени

.
Промоцията от Wizz Air започна едва преди 2 седмици, а пътниците са резервирали абсолютно всички билети до средата на септември по дестинацията София-Варна.
 

От фирмата са пуснали евтините билети в средата на юли. Цената им от 12 лв. звучи като някаква мечта за българина от средната класа. Тя дори е 2 пъти по-ниска от тази, която големите автобусни лайнери предлагат на нашенеца, а времето за което самолетите пътуват е 1 час.Фирмите превозвачи, с оглед на вече поостарелите си автобуси, както и на честите задръствания по магистрала „Хемус” понякога „откачат” до 7-8 часа. Ако не работи климатикът във возилото, температурата в него може да се изравни с тази на асфалта. Заради скъпия петрол пък, с личен автомобил от София до Варна излиза доста солено, дори повече от глътка морска вода. Ако колата ви гори 7-8 на 100 например, трябва да похарчите около 100 лв. само в едната посока. Затова родните туристи са изкупили абсолютно всички билети до периода, в който летния сезон приключва. Единственото условие, което от Wizz Air са поставили е да се заплащат по 20 лв. на куфар.

Ако и другите частни фирми се поусетят за подобни супероферти, с общи усилия можем да върнем донякъде славното време от соцализма, когато самолетният билет „София-Бургас” струваше 20 лв.,  а „София-Варна” – 21. Това бяха цени, които пасваха съвсем по джоба на нашенеца. Ако тази практика се възобнови и днес, то това неминуемо ще окаже положително въздействие на летния туризъм у нас. Така повечето средностатистически семейства ще имат шанса да си правят 3-дневен уикенд до морето, като няма да им се налага да пътуват с часове из пътищата на България. Молим се само политиката на фирмата, която започна да извършва полети в страната ни преди броени дни, да продължи и през следващия летен сезон, за да не се окаже само рекламен трик, с който, като нова компания на нашия пазар да цели единствено своето утвърждаване.

Васил Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5762 |29.05.2008 Електронни билети за самолет заменят хартиените . 0| 5044 |14.11.2007 Над 50 на сто от сайтовете за самолетни билети правят измами . 2| 5663 |14.11.2007 Половината от сайтовете за самолетни билети правят измами . 0| 5561 |28.08.2007 "България ер" ще продава от 2008-а само електронни билети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads