Реклама / Ads
0| 5290 |03.09.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

СБТИ няма да подкрепи създаването на Конфедерацията по туризъм

.
Съюзът на Българската туристическа индустрия (СБТИ) няма да участва в учредяването на Националната конфедерация на туристическата индустрия, насрочено за 5 септември 2007 г. в София.
 
Още при създаването си през юни м.г. Съюзът на българската туристическа индустрия започна да работи за обединението на браншовите организации в туризма. СБТИ  е обединило 10 сдружения и 48 фирми и по този начин е поставено началото на обединителните процеси в туристическата индустрия.
През есента на м.г. СБТИ е предложил на Националния борд по туризъм да се излъчат контактни групи и да започнат разговори по определяне принципите, на които да се осъществи обединението на двете най-големи организации в туризма като впоследствие се поканят всички сдружения, регистрирани по Закона за туризма, за да се извърши действителното консолидиране на туристическия бранш. Вместо това, през пролетта на т.г. , председателят на Националния борд по туризъм поиска да се създаде конфедерация на туризма, поканвайки само 5 организации. Както е известно, несъгласните с това решение членове на Управителния, на Контролния съвет и учредители на Националния борд по туризъм напуснаха организацията.
Още на 16 април, по повод подписването на меморандума за създаване на конфедерацията, УС на СБТИ изрази становище, че подходът и действията на инициаторите му поставят под съмнение реалното постигане на желаната от всички консолидация на организациите в туризма.
Не бяха предложени програма и стратегия, които да ни убедят, че се желае обединението на бранша, а не просто удовлетворяването на вождистки амбиции и стремежи към публичност на всяка цена, се казва в посмото на СБТИ.
"Вицепремиерът и министър на външните работи г-н Ивайло Калфин предложи създаването на държавно-обществен консултативен съвет с участието на седем министри и представители на бранша, за да може на най-високо равнище да се поставят и решават проблемите на туристическата индустрия. Напълно споделяме тази идея и сме готови да съдействуваме за осъществяването й", казват от съюза. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5116 |03.09.2007 Близо 40 хил. британци с имоти у нас . 3| 5664 |29.08.2007 Още един от учредителите на конфедерацията на туризма се отказа . 2| 6255 |28.08.2007 По-ниски цени в Слънчев бряг от септември . 2| 5441 |28.08.2007 Агенцията по туризъм с мерки за удължаване на сезона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads