Реклама / Ads
2| 6269 |27.05.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Шопинг туризмът във Варна е на мода

.
Шопинг туризмa във Варна и региона се радва на повишен интерес, отчитат от Варненския културен и туристически информационен център. Все повече са чужденците, които търсят информация за търговските обекти и магазините във Варна.
 

Това заяви Тихомир Патарински от информационния център пред Дарик. Според статистиката, която водят от центъра, чужденците питат не само къде са моловете, но и пазарите и магазините в централната част на града. „Това се превърна в един от мотивите да бъде посетена Варна и ние трябва да направим всичко възможно да развием този нов вид туризъм. Може би ги привличат цените, а и всеки иска да закупи сувенир за себе си и близките си”, обясни Патарински.

Друго, което привлича вниманието на туристите, са забележителностите както в града, така и в региона - Побити камъни, Аладжа манастир, музеите, галериите и атракциите в морската градина. Чужденците търсят информация най-вече за транспорта до курортните комплекси и забележителностите в региона.

Тихомир Патарински сподели, че през тази година общината е предвидила изграждането на мобилни туристически бюра на летище Варна и в „Св. Константин и Елена”. „Те би трябвало да са факт до края на следващата седмица, като в момента преговаряме и със Златни пясъци да се разположат информационни бюра в центъра на курорта. Идеята е да провокираме повече туристи да дойдат във Варна, а не да седят само в курортните коплкекси. Независимо от какво се интеерсуват – паркове, градини, музеи или др., ние трябва да привлечем вниманието им”, допълни Патарински.

Той разкри още, че туристите не само не се оплакват от ремонтните дейности в централната част на града, а дори ги адмирират. „Позитивно настроени са, тъй като виждат, че се случва нещо хубаво. Коментират помежду си, че така ще се подобри градската част”.

През тази година първите туристи са пристигнали още в края на март. Те са били от Германия и са правили СПА процедури в хотелите край Варна. „Сега вече има от Англия, Белгия и Полша. Има и австрийски групи, които посещават града за културен туризъм. Очакваме посетители и от традиционните страни като Германия и Русия”, завърши Патарински.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5639 |08.07.2013 Туризмът е на автопилот, алармира браншът . 1| 5131 |04.01.2012 Рекордна печалба за порт Варна през 2011 . 7| 5879 |28.06.2011 Най-голям сатър от парното - във Варна и Русе . 9| 5577 |28.04.2011 БГ-туризмът похарчил над 6 млн.лв. за реклама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads