Реклама / Ads
5| 5951 |15.11.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Синдикалист: Пенсиите не са работа за министрите, а за експертите

.
Димитър Манолов
На фона на раздаването с лека ръка на милиарди, за да оправяш грешките на сульо и пульо и разни крадци, но да кажеш, че няма пари за пенсионерите, звучи обидно към хората, каза по НТВ зам.-председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.
 

Пенсиите не са работа на министрите, а на експертите. Ивайло Калфин не е експерт по пенсиите, допълни той.

 

Имало е случаи в България когато се е давало на хората, и случаи, в които не се е. По Дянковски без Дянков – може и така да се тълкуват нещата. Истината е, че трябва да има подкрепа и солидарност в социалната система. Пътят тази година е да има допълнително социално подпомагане, въпреки тежката ситуация. Дори да бъдат икономисани тези около 10 милиона допълнително, нито от това ще спечели бюджетът. Ако не се даде по-скоро ще остане горчивина още в началото на мандата, каза бившият социален министър и социален експерт Иван Нейков. Според него пред Ивайло Калфин няма верен ход.

 

Коледни надбавки за пенсионерите трябва да има и ще има. В момента се играе на добро и лошо ченге - социалният министър Ивайло Калфин и финансовия Владислав Горанов", допълни той.

 

Икономистите са хора, които влизат да следват с география и числата малко им бягат. В цялата тази история с пенсионната реформа беше натоварено цяло едно поколение. На фона на тази лекота, с която се раздават милиарда, тази тема за натоварване с пенсионни добавки е нелепа, категоричен беше Манолов. Той припомни, че през 2011 година експертите са направили модел, който е бил много добре балансиран и приспособен към обществото. След това Дянков направи всичко, което му беше на акъла, и нещата загинаха, допълни синдикалистът.

 

Всяка година се правят преговори между синдикати и работодатели за определяне на минимални доходи. Това са базите, върху които се внасят осигуровки и се трупат средства за изплащане на пенсии. В една част от дейностите те успяват да се договорят, в други – не. Бяха избирани два подхода, които бяха грешни, каза от своя страна Ивелин Желязков от Асоциацията за индустриалния капитал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5407 |15.10.2014 Увеличават пенсиите от догодина . 36| 5719 |23.09.2014 Споко! Пенсиите няма да бъдат намалени заради дефлацията . 50| 6046 |23.09.2014 Няма да увеличават пенсиите, може да ги намалят . 13| 6891 |12.04.2014 Българите - хем безработни, хем не търсят работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads