Реклама / Ads
15| 6212 |26.06.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Синдикатите вещаят гражданско неподчинение

.
д-р Константин Тренчев
Мотивацията на политиците е да консумират властта, необходимо е да се сменят правилата, смята К. Тренчев. Незабавна оставка на кабинета сега, означава да не се променят изборните правила, на мнение е Пл. Димитров.
 

Вероятно ще се стигне до гражданско неподчинение срещу кабинета на Пламен Орешарски, прогнодира по БТВ президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

Необходимо е да се сменят правилата, може да се въведат машинното гласуване, за да се намали възможността за подобни на костинбродския случай. Важно е да има почтеност в политиката, когато ценностната система на човека го задържа или страх от наказание. Ако не се прекъсне тази нишка и мотивацията на политиците да консумират властта няма да стане, категоричен е Тренчев.
 

Още тази събота миньорите от Марица Изток са готови да излязат на протест, обяви на свой ред президентът на КНСБ Пламен Димитров. Те искат увеличаване на цената на въглищата, защото през последните 5 години цената им не само е повишена, но и дори се намали,  Няма как да няма решения в енергетиката. Миньорите са дали ултиматум до края на седмицата за решение на въпроса и това трябва да намери окончателно решение до две-три седмици свързани с енергийния микс, трябва да се реши въпроса и с ВМЗ Сопот и Български пощи. Няма как хората да посрещнат есента с тези доходи, защо проблемите с ваучерите с храна не бъдат решени, все пак се касае за 350 000 души, смята Димитров.
 

Изборният закон е фундаментът, който хората искат и това трябва да бъде осигурено, каза той и обясни, че незабавна оставка на кабинета сега, означавала, че подобен закон не можело да има.

Има ли един честен политик, за когото си спомняте, беше последният въпрос кам двамата. Константин Тренчев посочи проф. Николай Василев, а Пламен Димитров - бившия управител на НОИ Йордан Христосков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5947 |15.03.2013 Синдикатите: Социална политика вместо инфраструктура . 4| 6237 |20.01.2013 Директорът на ВМЗ-Сопот: Преговаряме със синдикатите за съкращаване на 900 души . 5| 6448 |18.05.2012 Синдикатите: Борисов иска да помогне, но идеята му е невъзможна . 30| 5940 |17.12.2011 Дянков: Огънахме се пред синдикатите и забавихме реформите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads