Реклама / Ads
43| 5028 |09.11.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Сините отсвириха Бюджет 2012

.
Сините се противопоставиха остро на проектобюджета на правителството за 2012 година. Категорична е позиция на лидера на ДСБ Иван Костов, изразена по време на пресконференция в НС, че той е неприемлив най-малко в три направления – макрорамката за следващата година, бюджетите на Националния осигурителен институт (НОИ) и Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК).
 

 

Костов подчерта още, че това е бюджетът на течението и добави, че финансовият министър е загубил неговото лично доверие, защото увеличил държавния дълг с над 4 милиарда лева.

 

Това е окончателен отказ от реформи, с тези думи пък лидерът на СДС Мартин Димитров коментира бюджет 2012. Според него макрорамката за следващата година ще задълбочи кризата.


Сините очакват през следващата година неработеща икономика, фалити на фирми и ръст на безработицата, като те са единодушни в позицията си за бюджет 2012. Нещата не вървят, обобщи Мартин Димитров.

 

Спасение за родната икономика според сините може да е само притокът на инвестиции. Този приток не се очертава, притеснен е Димитров.


Сините предлагат "спасителни мерки": електронното правителство да заработи, колкото се може по-скоро, намаляване на данъка върху едноличните търговци от 15% на 10%, намаляване на данъка върху дивидентите, нулева ставка върху реинвестирането, реформа в МВР. Такава реформа няма и няма и да има, категоричен обаче е лидерът на СДС.

 

Димитров е убеден, че ГЕРБ следва политиката на тройната коалиция. Това ще доведе до поетапно избухване на бомби, прогнозира синият лидер.


Първата, по думите му, ще е БДЖ, следващите са сектор здравеопазване и образование. В целия бюджет няма антикризисни мерки, коментира още Мартин Димитров.

 

Управляващите според десницата ще оставят икономиката да фалира. Правителството буквално жертва българската икономика, смята още лидерът на СДС.

 

Иван Костов коментира в отговор на журналистически въпрос дали гръцката криза ще се отрази на банковия сектор у нас: "Пресилено е да се създават страхове по отношение на банковата система".

Според него гръцките банки на наша територия могат да се окажат добър пристан за редица фирми. Не мисля, че трябва да се всява паника, това е неоснователно, убеден е Костов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5569 |09.11.2011 Пл. Орешарски и М. Стоянова кръстосаха шпаги по бюджета . 9| 5270 |05.11.2011 Синдикалисти: Бюджет 2012 консервира мизерията в страната . 1| 4851 |02.11.2011 Кметове искат още 100 млн. от Бюджет 2012 . 11| 5634 |25.10.2011 Хърсев хвали бюджет 2012; бил стабилен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads