Реклама / Ads
3| 7057 |30.03.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ски треска в сърцето на Рила - Боровец

.
Боровец Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Боровец се буди рано и заспива късно. Четири ски писти са осветени, озвучени и отворени за нощно каране през активния сезон, което прави Боровец най-добрия курорт за нощно каране в България.
 
Разположен на 1300 м надморска височина върху северните склонове на Рила планина, в самото подножие на връх Мусала, Боровец е най-големият планински курорт в България. Той е лесно достъпен от цялата страна и е само на 70 км от София и на 120 км от Пловдив.

Тук е мястото, където ще намерите идеалните условия за зимна ваканция. Пистите, които са с обща дължина 58 км, са добре обработени и обезопасени по международните стандарти, дебелината на снежната покривка е над 1.5 м от декември до април. Склоновете са с различна степен на трудност и са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали.



Лифтовите съоръжения непрекъснато се обновяват – този сезон нов четириседалков лифт “Маркуджик 2” с дължина 1000 м и капацитет 2400 души на час замени досегашния ски-влек. Друга новост за сезон зима 2008/2009 е системата за изкуствен сняг, която покрива площ от над 200 дка на писти “Ястребец 3” и “Попангелов” (бивша “Ястребец 2”). Пистите пред хотел Рила са със съоръжения за изкуствен сняг и нощно каране.

Курортът предлага идеални условия за ски, сноуборд, ски бягане или просто зимна почивка сред боровата гора.

Боровец се буди рано и заспива късно. Четири ски писти са осветени, озвучени и отворени за нощно каране през активния сезон, което прави Боровец най-добрия курорт за нощно каране в България. Само трябва да купите лифт карта за нощно каране, валидна от 17.30 ч. до затваряне. Нощното каране продължава до 21.00 ч. всеки ден.

За тези, които никога не са опитвали, спускането под прожекторите е блажено изживяване, особено през февруари и март, когато нощните температури леко се вдигат. Но дори и в най-големия студ през януари нощните ски си струват навличанието с топли дрехи.

«Полетът» по окъпана в светлина писта сред мрака на нощта е идеален начин да се оттървете от стреса. Дори качването с лифта е прекрасно с хилядите светлини, които блещукат в нощта.



Освен това, нощните ски са прекрасен начин да карате повече и да платите по-малко. Цените на картите за нощно каране са по-ниски и рядко има опашки, които да ви забавят. Това е преживяване, което определено си струва парите.

От 23 март цените на картите за лифта са намалени с 30%, което значи по-малко пари за едно наистина голямо удоволствие, имайки предвид размера на снежната покривка в момента. Дневната карта през седмицата вече е с цена 38 лева, а през почивните дни е 25 лева. Дали ще карате ски или сноуборд наемът за екипировка е 33 лева на ден.

Любомира Назърова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4830 |17.03.2009 Депозитна треска продължава да друса банки и потребители . 3| 6467 |21.03.2008 Треска за кадри клати бизнеса . 0| 6244 |19.11.2007 Треска за "аутлети" подгони българина . 0| 6067 |23.10.2007 Масовата инвестиционна треска се пренесе и в зимните курорти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads