Реклама / Ads
32| 8405 |25.03.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Скот Пъркинс: Ще построим нещо невиждано на Карадере

.
Скот Пъркинс, един от собствениците на "Мадара Юръп" Източник: bTV
Няма приятели в бизнеса. Агенцията по инвестиции ни направи предписания какво да подобрим в проекта ни за строителство на Карадере, направихме тези промени и миналата седмица проектът ни беше одобрен.
 

Това заяви Скот Пъркинс, акционер и собственик на "Мадара Юръп", пред бТВ. Миналата година проектът за застрояване на Карадере е върнат, защото не отговаря на стандартите. След това, благодарение на "приятел в правителството", проектът отново е възобновен. "Искаме да построим туристически обект от световна класа в Карадере. Това ще бъде невиждано за България. Ще има инфраструктура, канализация и ток. Правителството няма да плаща инфраструктурите, ние си поемаме разходите.

По отношение на замразения проект край Шабла, той не е наш. Свързан е с един от нашите акционери, подчерта Пъркинс. "Мадара Юръп" е строителя и собственика на този проект", категоричен беше той. Според него компанията му от 7 години инвестира в страната ни. На въпрос кои са собствениците, които са зад офшорката строяща обекта, Пъркинс заяви, че това са спекулации в медиите.

Жители на гр. Абърдеър, които са продали бизнеса си, са финансирали проекта. Следващата седмица ще обявим имената на акционерите в Търговския регистър, обеща Пъркинс.

Преди дни стана ясно, че физическите собственици на регистрираната в Малта офшорка „Рейнбоу Малта (Холдингс) Лимитид”, както и на същата по смисъла на търговския закон ”Рейнбоу Груп Сървисиз Лимитид”, регистрирана на Британските Вирджински острови вече са достъпни в Търговския регистър. И двете офшорни фирми, собственици на регистрираното у нас акционерно дружество, се притежават от осем физически лица, поданици на Обединеното кралство и на Северна Ирландия.

От дружеството „Мадара Юръп“ обещаха да дадат повече данни за собствениците, които стоят зад кандидат-инвеститора. От данните се вижда, че собственици на двете офшорки са няколко души с фамилията Шорт, граждани на Обединеното кралство и на Северна Ирландия.

Освен тези имена, има и други, повечето от които също имат двойно гражданско, както това на представителите на семейство Шорт. Български гражданин е само един - Людмил Владимиров Гачев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7171 |14.02.2014 Януарското парно в София надолу? . 14| 6663 |16.11.2013 70 хил. избират съседите пред българското за Нова година . 0| 7233 |14.09.2013 Българското семейство харчи средно 300 лева за първия учебен ден . 22| 6548 |24.07.2012 Плевнелиев: Селското стопанство е със стратегическо значение за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads