Реклама / Ads
0| 5374 |02.09.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Слънчев бряг очаква туристи до края на септември

.
Септември се очертава като изключително силен месец за туризма в Слънчев бряг. Причината за това е предпочитанието на немските туристи да почиват в началото и в края на сезона, казаха хотелиери.
 

Те са били най-много през юни и през септември, резервациите им също скачат. Част от хотелите са резервирани до края на септември.

Средно с 25% са намалели цените на нощувките в курорта. Двойна стая в три-звезден хотел започва от 60 лева за нощувка и закуска и стига до 140 лева за обслужване ол инклузив. Същата стая в четири-звезден хотел струва от 100 лева за нощувка и закуска, а за пълно обслужване се плаща 180 лева.

За българи се предлагат специални цени за уикенд пакети. Те са изключително подходящи за семейства с деца, особено в хотелите, където се предлагат СПА услуги с вътрешни басейни. Там, наред с процедурите за родителите, почиващите могат да разполагат и с детския басейн, който се пълни с топла вода.

sl_brjg.jpg  снимки Вяра Йовева

Според председателят на “Съюз на собствениците” Елена Иванова обаче, е възможно не навсякъде в комплекса да има свободни места, тъй като хотелите са все още пълни, основно с германци. През първата десетдневка на септември обаче се освобождават базите, които имат сключени договори с туроператори от бившите съветски републики и Централна Европа. Техните туристи предпочитали юли и август за почивките си и сега приключва летателната програма на туроператорите. Според Иванова тази година се наблюдава и наплив на румънски туристи. Те обаче, както и поляците, предпочитали да идват със собствен транспорт и това създавало затруднения с местата за паркиране. Хотелиерите се опитвали да осигурят паркомясто на всеки гост, но “паяците” ги вдигали дори и посред нощ и това пречело на спокойната почивка на летовниците. Това може да доведе до отлив на румънци от нашти курорти през следващите лета, тъй като липсата на паркоместа е сериозен недостатък. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5051 |02.09.2008 Родните туристи били най-желани по Черноморието . 5| 7858 |01.09.2008 Статията срещу "Елените" е клевета, за да се върнат пари на туристите . 3| 5515 |28.08.2008 По-ниски цени за българи в Слънчев бряг от септември . 9| 11965 |25.08.2008 България е в Топ 10 на туристическите дестинации в Източна Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads