Реклама / Ads
0| 5537 |28.11.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Слънчев бряг ще внася работници от Русия и Молдова

.
Студенти от Русия и Молдова ще работят през предстоящия летен сезон в курорта "Слънчев бряг", това казаха след общото събрание от Съюза на собствениците в комплекса.
 

Около 220 са младежите, които ще бъдат наети през лятото в комплекса, на базата на създадени вече контакти между съюза и институти по туризъм от двете държави. Чужденците ще получават по 200 евро заплата, осигуровки и безплатна храна. Хотелиерите ще поемат транспорта на студентите до България. Възнаграждението е определено на база заплащането на студентите от чужбина, които работят в турски курорти.

От Съюза на собствениците гарантират, че за български кадри заплащането няма да е по-ниско, като според специалността на работника ще бъде определяна и заплата. В момента един готвач в хотел с три или четири звезди по Черноморието взима не по-малко от 1000 лева.

По отоношение на промените, които са настъпили на общото събрание стана ясно, че е била преизбрана Елена Иванова за председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. Заместник председатели са Мария Инджова, Николай Петров и Георги Николов, а Венелин Ташев беше избран за секретар. Собствениците решиха да се увеличи броят на членовете на управителния съвет от 7 на 11 и на контролния съвет от 3 на 9.

sl.brjg.jpg снимки Вяра Йовева

Представен е и отчетът на управителния съвет за дейността на съюза на собствениците през 2006 и 2007 г. и отчетът на контролния съвет за 2006 и 2007 година. В доклада си Иванова е подчертала проблеми, върху които е работено през 5 годишния мандат, а именно статута на собствеността върху инфраструктурата в "Слънчев бряг", статута на дюните и пясъчните образования на територията на комплекса, премахването изцяло на временните обекти и преразглежадане концесията на плажната ивица.Работено е и по проблемите свързани с недоспускане на обменна дейност във временните обекти извън териториалния обхват на хотелите, изработване на становища касаещи законопроекти и наредби пряко свързани с туристическия отрасъл, подобряване и обезпечаване на заетостта на легловата база в "Слънчев бряг" през летния сезон чрез въвеждане на резервационна система в хотелиерите, имало е работа по изграждане оптимална и добре функционираща транспортна схема и охранителен режим в "Слънчев бряг", ежегодно подготвяне на кандидатурата на  плажа в комплекса за престижната международна еконаграда „Син флаг" с цел популяризиране и затвърждаване имиджа на комплекса.Вложени са усилия и в изработване на пълен рекламен пакет рекламни материали  и професионално предсавяне на комплекса на национални и международни туристически борси и изложения, ежегодно е правено организиране на откриване на летния туристически сезон за всички пряко свързани с този бизнес, работа по квалификация и преквалификация на кадри, дарителска дейност. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6428 |31.10.2007 Гергов може да продаде част от хотелите в Слънчев ден . 2| 5415 |19.10.2007 Британците луди по Слънчев бряг . 3| 5088 |15.10.2007 Започна новият строителен сезон в Слънчев бряг . 2| 5553 |04.10.2007 Лукс без пари в Слънчев бряг през октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads