Реклама / Ads
2| 6634 |10.01.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Снежни виелици и блокирани пътища прогониха туристите в БГ курорти

.
Лошото време през уикенда остави курортите Боровец, Пампорово и Чепеларе без ток и вода, а пътищата – бяха почти непроходими.
 


Освен че донесоха финансови загуби за комплексите, неуредиците заради лошото време отблъснаха и стотици родни и чужди туристи, някои от които са напуснали преждевременно и разочаровани, коментират от управата на курортите, пише Mediapool.

Боровец има проблеми с тока от събота. Все още няма захранване за съоръженията на пистите Маркуджиците 1,2 и 3, Мусаленската пътека и снежния парк. “Бороспорт” се кани  да съди ЧЕЗ заради претърпените щети. Това заяви Нели Сандалска, председател на УС на собственика на ски съоръженията в Рила, цитирана от “Монитор”.

Паднали дървета прекъснаха електропроводите и макар да разбираме какво означават тежки зимни условия, факт е, че енергийната компания никога не направи инвестиции за гарантиране на двойно захранване. При нас в пика на сезона струпването на хора е огромно и рискът за тях става много голям, защото всички понасят огромни неудобства. Студ, невъзможност да се нахранят с топла храна са част от проблемите, казва Сандалска.

От постинги на скиори в интернет става ясно, че стотици почитатели на зимните спортове са изгорели с картите си за лифта, чийто цени са 30 лв. за половин ден и 55 лв. за цял. Скиорите са висели с часове пред лифтовете, без да получат информация, и в крайна сметка са си поискали парите обратно. Това се случило само за най-напористите, на повечето скиори им отказали с мотива, че спирането на тока е непредвидено обстоятелство и в този случай сумата не се възстановява.

Все по-често мислим за панти, снегоходки, моторни шейни или каране в Алпите. Така никога повече няма да си късаме нервите с безумните ни зимни курорти”, пише анонимен скиор в сп. “Vice”.

Пампорово няма проблеми с тока, освен лифта на Стойките, който все още е без захранване. Комплексът обаче остана без вода за ден. Проблем за туристите се оказаха затрупаните и непочистени пътищата. От курорта признаха, че преждевременно са си тръгнали разочаровани и притеснени от последващи проблеми туристи. Все още няма изчисления за финансовите загуби за курортите от лошото време.

 

Четвърти ден e бедственото положение в Чепеларе и околните села. 

Възстановено е електрозахранването в голяма част от населените места на територията на община Чепеларе, сред които е и село Мугла.

 

В Тетевен все още няма ток в редица квартали на града. Без електричество са и селата Черни вид, Дивчово, Васильово, Рибарица, Бабинци, Глобово, Градешница и други. Блокираните деца в село Рибарица, едното от които е с астма, са изведени.

 

В Роман вече има ток, но без електричество продължават да са няколко села около града. В цялата община обаче няма питейна вода.

 

Без ток продължават да са 190 селища в страната с 11 400 абоната, съобщиха от кризисния щаб към МВР.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6195 |02.06.2011 Плевнелиев: Ще правим пътища, но не предизборно . 4| 6359 |19.05.2011 ЕК ни размаха пръст заради лоши пътища . 12| 5292 |14.04.2011 Пестят 2 млрд. евро от пътища . 2| 14584 |22.01.2011 С парите по ИСПА – 205 км пътища, 39 км автомагистрали, терминал на летище София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads