Реклама / Ads
0| 4690 |17.08.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

"Софийска вода" продължава изграждането на канализация в Горубляне

.
„Софийска вода“ АД започна нов етап в израждането на канализацията на квартал „Горубляне“. Строителните дейности ще се реализират по ул. „Искър“, от ул. „Деян Попов“ до ул. „Хан Аспарух“, включително ул. „Хан Аспарух“ от ул. „Искър“ до ул. „Крайречна“. Проектът е на стойност 1 050 000 лева и се очаква да бъде завършен към средата на януари 2018 г.
 

Тогава ще завърши и започналият по-рано тази година етап на стойност 1 980 000 лева, който обхваща следните улици: ул. „Висока ела“, ул. „Георги Зоев“, в участъка от ул. „Искър“ до бул. „Самоковско шосе“, ул. „Боте Бърборков“, в участъка от ул. „Георги Зоев“ до ул. „Деян Попов“, ул. „Деян Попов“, ул. „Манол Велев“ и ул. „Шамако“.

В квартала, през последните години, „Софийска вода“ АД, част от „Веолия“, инвестира в изграждането на нови канали и подмяна на старите и амортизирани етернитови водопроводи.

 

През изминалата 2016 г. бе изграден отливен канал на стойност 1 400 000 лева. Той е с дължина  375 метра, изграден е от стоманобетон и  отвежда към река Искър прелелите при дъжд водни количества. Реализацията на отливния канал облекчи значително работата на канализационната система на кв. „Горубляне“, в това число и на съществуващата помпена станция, намали риска от наводняване на имотите, разположени на изток от бул. „Самоковско шосе“. Доказателство за това е, че въпреки обилните дъждове през последната седмица, от живущите в квартал „Горубляне“ не е постъпвал сигнал за наводнен имот или проблеми с канализацията, което в минали години се случваше многократно, съобщават от компанията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5992 |31.07.2017 Проекти за над 5 милиона лева реализира „Софийска вода“ през лятото на 2017 г. . 0| 7555 |12.07.2017 Институциите, продължават да мълчат, за опитите на ТЕЦ Свищов да източи студения резерв . 1| 6196 |12.07.2017 С пълна пара продължават записванията за туровете на АБАКС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads