Реклама / Ads
8| 6326 |30.03.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

По-специално внимание за българи предлага туристическият бранш

.
Вицепремиерът Ивайло Калфин Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Туристическият бранш предлага да се направят пакети за български граждани, почиващи у нас, като след определен брой дни, да има безплатни дни бонус.
 
Туристическият бранш предлага да се направят пакети за български граждани, почиващи у нас, като след определен брой дни, да има безплатни дни бонус. Това каза вицепремиерът Ивайло Калфин в Министерски съвет, предаде Агенция „Фокус”.

Това може да стане при положение, че държавата и държавните институции помагат на служителите си в разходите за тяхната почивка. Възможностите за това са свързани с фонд, от който институциите изплащат храна, облекло, почивки на своите служители, посочи Калфин. По думите му има доста възможности частният бизнес също да помогне на своите служители да почиват на такъв принцип.

Предложението е за всеки четиридневен престой една нощувка бонус от хотелиера и на всеки седем дни две нощувки безплатно, поясни председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова. Ангажиментът на държавните институции е за компенсиране на до 50 % от стойността на остатъка на пакета. Доказателство е ваучерът или фактура, издадена в полза на работодателя. Става дума за държавните служители, но това не изключва и частните работодатели, посочи тя и обясни, че договореността с частните работодатели е предмет на други взаимоотношения.

Увеличаване на средствата за реклама на туриста е обсъдено на заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по туризма. През декември бяха удвоени средствата за реклама, тази година ще търсим още възможности, посочи Калфин. Той обаче бе категоричен, че това е свързано с възможностите на бюджета. Няма да допуснем да се изразходват повече средства от бюджета, отколкото са приходите, бе категоричен Калфин. Вицепремиерът каза, че макроикономическата стабилност, която имаме в момента, няма да бъде нарушена заради никой бранш.



Концесионните такси за плажовете също са обсъждани. Министърът на МРРБ Асен Гагаузов е поел ангажимента да потърси възможност за намаляване на таксите, събирани от бизнеса за концесия с 20-30 %. Това пък трябва да доведе до възможност за намаляване на цените за туристите. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6006 |29.03.2009 А. Крушкова: България се предлага на чужденците евтино . 1| 5408 |27.03.2009 Българинът не пести от екскурзии в чужбина . 10| 5641 |24.03.2009 Ф1: Ще дойдем в България на кукуво лято . 1| 5136 |18.03.2009 България получава 250 млн. евро от ЕБВР тази година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads