Реклама / Ads
11| 6633 |18.07.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кр.Стефанов: С горивата и зърното са големите измами с ДДС

.
Красимир Стефанов
Има вероятност да бъде отнет лиценза на петролната компания “Лукойл”, но не заради проблем със събиране на данъците, а заради липса на измервателни уреди. Това обяви в ефира на Би Ти Ви данъчен номер едно Красимир Стефанов.
 

Според него обаче проблемите с петролната компания били повече от компетенцията на шефа на агенция “Митници” Ваньо Танов.

Стефанов припомни, че “Лукойл” е един от най-големите данъкоплатци в страната и формира около 20% от приходите в бюджета.

Той подчерта отново, че най-големите далавери с ДДС са именно при фирмите, търгуващи с горива и зърно. Именно поради тази причина компютрите на НАП вече са вързани с петролните фирми, а до края на ноември на тази отчетност ще преминат и търговците на зърно.

Шефът на НАП заяви, че кражбите на ДДС в България се движат в рамките на установените и за ЕС 12%. По думите му още тази седмица на премиера Борисов ще бъде представен специален доклад, който се прави за първи път от МВР, ДАНС и НАП. В него ще бъде направен датайлен анализ на акциите срещу ДДС-измамите през последните две години, какви мерки са взети и какъв е ефектът от тях.

Красимир Стефанов увери зрителите, че събираемостта от данъци и акцизи ще бъде изпълнена към края на годината на 96 %, като до юни вече са наваксани 42 млн.лв. от неизпълнението.

Според него положителен пример било, че в ситуация на криза и стагнация милионерите в България растели. 22 физически лица са отчели приходи над 10 млн. лева за миналата година, а това е положителен факт за нашата работа, коментира шефът на приходната агенция.

Стефанов декларира, че няма проблеми с финансовия министър Дянков, а нормално било столът му винаги да се клати. Недоразуменията между двамата идвали от недобре синтезирана информация, която пристигала до финансовия министър. Но през последните месеци имали всеки ден пряк диалог, допълни още шефът на НАП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5256 |04.05.2011 Цените на горивата продължават да скачат . 1| 5554 |25.04.2011 Експерт: Скок на горивата е почти изключен . 1| 6143 |20.04.2011 Горивата надолу! Дали? . 6| 6386 |01.04.2011 Тр. Трайков: Извънредна е ситуацията с цените на горивата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads