Реклама / Ads
0| 4813 |24.04.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Страстна Андалусия ви очаква

.
Най-доброто от страстна Андалусия очаква всички българи, които искат да изживеят незабравими емоции. През Май и Юни, Абакс предоставя възможност на всички българи, които са влюбени в Испания да се отдадат на едноседмична почивка в южна Андалусия.
 

Тази страхотна оферта не е за изпускане, защото подарява 4 безплатни екскурзии - МАЛАГА, СЕВИЛЯ, КОРДОБА и НЕРХА. И всичко това гарнирано с настанвяване в страхотен 4* хотел на брега на Средиземно море. Местата са ограничени и са за ценителите на спокойствието и културно - опознавателните турове.

 

Малага се намира на брега на Средиземно море, част от Коста дел Сол, заобиколена от планини.  Известна като родното място на художника Пабло Пикасо. Градът възниква през Х век пр.н.е., основан от финикийци под името Малака.  Седем века по-късно римляните завладяват града заедно с останалите испански владения на Картаген. След 1960 г. Малага се превръща в голям туристически център.

 

ГРАНАДА

 

Гранада – последният бастион на маврите в Испания е едно от най-изумителните места, което може да се посети в Андалусия. Градът носи белезите на вековно преплитане на култури и исторически събития. Дворецът на Насридите, последната мавърска династия, управлявала в Испания е истински шедьовър на архитектурата и неслучайно е сред новите Чудеса на света под егидата на ЮНЕСКО.

 Можете да надникнете в света на гранадските емири с посещението в Двореца и Градините на Алхамбра, както и да се разходите из Гранада, където се намира Капелата с гробниците на Исабел Кастилска и Фернандо Арагонски – основоположници на съвременната испанска държава.

 

СЕВИЛЯ

 

Наричат Севиля перлата на Испания. Град, съчетаващ в себе си минало и настояще. Севиля е четвъртият по големина град в Испания и столицата на Андалусия.  Тук времето е спряло. По улиците още можете да видите хора в традиционни носии, а някои от сградите, облицовани с фаянс, са сред най-красивите в Европа. Площад Испания и паркът Мария Луиса.  Катедралата е най-голямата готическа катедрала в света.

 

КОРДОБА

 

Намира в централната част на Южна Испания и лежи на бреговете на река Гуадалкивир.  Днес Кордоба има добре развит туризъм, като радва своите посетители с разнообразни културни и исторически паметници, множество църкви, красиви калдъръмени улици и други. Подобно на други градове в Испания, в Кордоба може да бъде видяна християнска, мюсюлманска и еврейска архитектура. Забележителен е историческият център на града, който е включен в списъка за Световно културно наследство на ЮНЕСКО.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7159 |09.03.2018 Румен Гълъбинов за Фрог: Икономическият растеж за 2017 г. е по-нисък от очаквания . 1| 5598 |30.12.2017 Едва 18% от българите очакват 2018-а да бъде година на икономически подем . 1| 6189 |19.08.2017 Очаква се ръст на цените на имотите в София . 0| 6671 |19.07.2017 ”Газпром” неочаквано форсира строителството на втората тръба на ”Турски поток”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads