Реклама / Ads
6| 9464 |22.07.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Търсят Борисов за арбитър във войната Петя Славова - Несебър

.
Петя Славова Източник: Standart news
Премиерът Бойко Борисов да се намеси в разразилата се война между бизнесдамата Петя Славова и Община Несебър. Това поискали кметът Николай Димитров и депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев, който е и областен лидер на партията за Бургас.
 

Причината е ултиматум, връчен преди два дни от собственичката на „Феста Холдинг” АД, че се отказва от досегашните преговори за извънсъдебно споразумение с общината за терена от 20 дка в Стария град, който те закупила по времето на предишния кмет Николай Трифонов, за да строи делфинариум.

Славова иска незабавно финализиране на договора за продажба, сключен през 2005 г. Тя буквално заплашила кмета Николай Димитров, че ако в 14 дневен срок не подпише сделката, ще го съди. "Феста" иска и около 3 млн. лв. от община Несебър за пропуснати ползи и лихви поради забавянето да влезе във владение на имота.

Кметът Николай Димитров моментално прекратил отпуската си и обявил, че ще свика извънредна сесия на общинския съвет заради казуса, съобщиха от общината във вторник. След това веднага се срещнал с приятеля си депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев, с който обсъдили създалото се положение и идеята да искат помощ от премиера Борисов. Името на Бойчев нашумя неотдавна след публикация на в. „168 часа”, че се е сдобил по странен начин с имот в Несебър. Незнайно как гербаджията Бойчев и сестра му Веселина Таралова успели през 2003-та година да придобият терен с право на строеж в кв. "Черно море" като крайно нуждаещи се. Тогава Бойчев вече демонстрирал завидно благополучие и притежавал няколко фирми и имоти в Бургас и Поморийско. Далеч преди да бъде картотекиран като социално слаб през 1995 г., той вече е бил крупен бизнесмен. Бойчев е длъжник на Димитров, който пък го подкрепял по време на кметските избори.

Спорната сделка с „Феста Холдинг”, която заплашва статута на Несебър като град-паметник под егидата на ЮНЕСКО, бе обявена за разваляне от Общинския съвет още през 2007 г. "Феста Холдинг” обжалва това решение в съда и спечели делото на всички инстанции. За да запази терена на полуострова от застрояване, кметът на Несебър се опита да избегне войната с извънсъдебни преговори и предложение за замяна на 20 дка в Стария град с терен от 11 дка на стръмния скат в североизточната част на Новия Несебър. Сделката обаче бе атакувана от групата общински съветници от партия ДЕЛА. Мотивът им бе, че общината ще бъде ощетена с милиони.

„Общинските съветници от ДЕЛА вече три години настояват за проверка и разваляне на сделката за делфинариума.”, заяви председателят на ДЕЛА Атанас Терзиев по повод предложението на кмета на Несебър сделката да бъде дадена на прокуратурата.
Според представителите на ДЕЛА сегашното управление в лицето на кмета Николай Димитров и коалицията около партията на братя Диневи близо 3 г. саботират идеята за разваляне на договора и работят целенасочено в полза на интересите на едно търговско дружество. От ДЕЛА припомнят, че кметът е предложил идеята за прокурор едва след като областният управител на Бургас спря незаконната сделка за замяна с един от най-апетитните общински имоти на брега на морето в Новия Несебър и стана ясно, че далаверата няма да мине.

Според запознати ситуацията изправила едни срещу други областният управител Константин Гребенаров от една страна и Николай Димитров и Димитър Бойчев от друга. Доскорошните съмишленици в не едно начинание сега били от двете страни на барикадата, а отношенията им се обтегнали до краен предел.

В Несебър се говори, че и приятелката на Бойко Борисов Цветелина Бориславова щяла да се намеси в пламналия скандал. Тя била приятелка на Петя Славова и обещала да й даде рамо в имотния спор. Бизнесът на Славова не вървал блестящо напоследък и дамата имала нужда от свежи пари, затова потърсила помощ да прибере 3 млн от Несебър.

От партия ДЕЛА припомнят още, че общината държи депозираните през 2005 г. средства в сметка в „Инвестбанк”, която е част от „Феста холдинг, т.е. парите никога не са излизали извън кръга от фирми на „Феста холдинг”, посочват още от ДЕЛА. От ДЕЛА определиха искането на компенсации в размер на близо 3 млн. лв. от общинския бюджет за абсурдно и посочиха, че явно от „Феста холдинг” се опитват да си върнат „вложеното” в политическите услуги, които кметът и управляващата коалиция на Диневи им оказват през последните години. От партията припомниха, че и до момента „Инвестбанк” е наемател на личен имот на кмета въпреки очевидния конфликт на интереси.

Освен дертовете с кмета на Несебър, Петя Славова имала и други грижи, но те са радостни и са свързани предстоящата сватба на дъщеря й Жени. Тържеството щяло да е на 21 август в резиденция „Лозенец” в София. От военното министерство обещали сериозни отстъпки от сумата за наема на бизнесдамата. Самата младоженка се похвали в интервю за столичен всекидневник, че е поела бизнеса с хотели на „Феста Холдинг” и той вървял много добре. Интересно защо тогава не си организира сватбения купон в свой ресторант, а в резиденцията на военните, чудят се запознати.

Жени се омъжва за сина на руски олигарх, с когото се познават още от пансиона в Швейцария, писаха медии в България. Те продължили връзката си и при следването си в Лондон. Милионерското семейство на жениха живее постоянно в Германия.
Съобщено бе, че Жени се срещнала лично Антон Мосимън, който е личен готвач на английската кралица Елизабет ІІ. Срещата станала в Лондон в неговия клуб за богати и известни хедонисти "Мосимън'с". Предполага се, че младата хотелиерка е преговаряла с най-прочутия кулинар да бъде церемониалмайстор на сватбата й. Наблюдатели на светската суматоха у рас обаче са сигурни, че става дума за PR акция на семейство Славови.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6297 |21.07.2010 Борисов продаде изгодно своето "да" на руските партньори . 2| 5306 |15.07.2010 Поява на Борисов обърна закон за минути . 4| 5083 |14.07.2010 Борисов и Гогов в словесен диспут за газа . 15| 5497 |06.07.2010 Зубков: Борисов, защо газът у вас е толкова скъп?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads