Реклама / Ads
11| 5828 |30.09.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Таско Ерменков: Повишаване цената на тока е геноцид спрямо народа

.
Спор за тока
Повече от 3,5 % увеличение на тока е опасна тенденция. Защото се прави от служебно правителство, и което сменя регулатор, назначен от парламент. Все си мисля, че България е парламентарна република, защото президентската република не е най-доброто. Това каза в "Лице в лице" Таско Ерменков, който се изпокара в студиото с бившия енергиен министър Трайчо Трайков за цената на тока.
 
Увеличението на тока е геноцид спрямо българския народ. Увеличението е заради искане на EVN. НЕК е в тежка криза, но не фалира, каза още Ерменков.

Ако увеличението на тока е за сметка на хората, то увеличението трябва да е 50% а не 10% , контрира бившият министър на енергетиката Трайко


Електроетергията се продава на международния пазар на цени на които се търси. По-добре така, отколкото да запушваме системата, заяви червеният кандидат-депутат.

Цените за износ са ниски, защото има свъхпороизводство. Това говори достатъчно за мегаломанските проекти на съпартийците на г-н  Ерменков.

Рецептата е свързана с оптимизиране на дейността на държавните енергийни дружества. Втората група мерки - повишаване ефективността на мрежата, обясни Трайков как ще се реши проблема. И трябва да има преговори с търговските дружества. Но цяла година имаше приказки и административен контрол. ДЕКВР понякога вземаше идиотски  решения, допълни той.

В разговора се включи и представителят на ГЕРБ Валентин Николов, бивш шеф на АЕЦ "Козлодуй".По принцип цената не трябва да се повишава, ако централата има принципал социалното министерство. Но когато принципал е минитерството на икономиката, не може да се купува на по-висока цена и се продава на по-ниска.цената не я увеличава правителството, а я увеличава ДЕКВР.67% в България са енергийно бедни.

Многотарифната система е необходима, бе мнението на Ерменков за тока за бедни и богати. Многотарифната система насърчава разхищенията.Бедните трябва да бъдат подпомагани от държавата, каза Трайков. Тази система е възможна, каза Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5337 |22.09.2014 Т. Ерменков: Токът поскъпва, защото не се търсят резерви . 25| 6398 |07.06.2014 Т. Ерменков: Искаме Южен поток по брюкселските правила . 1| 5367 |27.06.2009 ЕБВР дава 34.5 млн. евро на България за повишаване на енергийната ефективност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads