Реклама / Ads
3| 8911 |04.07.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тенчо Попов за Фрог: Горанов кара депутатите да подпишат празен чек от 200 млн. евро

.
Тенчо Попов Източник: БГНЕС
Искането на разрешение от Парламента за нов заем от 200 млн. евро от Банката за развитие на Съвета на Европа е изключително неоправдано.
 

Правителството кара Народното събрание да му подпише празен чек на стойност 200 млн. евро без да е ясно за какво ще се използват те. Това коментира в интервю за Фрог нюз финансистът Тенчо Попов, който е бивш главен секретар на Министерство на финансите и финансов  директор на АЕЦ „Козлодуй”.

 

Ако заемът е необходим, за да се покрият разходите по българското съфинансиране на трите оперативни програми „Региони в растеж”, „Развитие на човешките ресурси” и „Наука и образование за интелигентен растеж”, то тези разходи  е следвало да бъдат заложени в разходната част на бюджета.

 

Вероятно  бюджетът  не е направен съгласно изискванията на устройствения закон и не отчита същинските разходи, които са предвидими за съответната година.

 

Неизвестно е защо тези разходи не са предвидени. Освен това ако тези разходи ще бъдат извършени през тази година, което е твърде съмнително,  програмите биха могли да бъдат съфинансирани от така нареченото преизпълнение на приходите, с което правителството твърде много се хвали. Да не говорим, че още е рано да има изплащане на завършени проекти по трите програми, така че се наблюдава тичане пред вятъра за осигуряване на средства.

 

Цялото интервю на Тенчо Попов четете на 6 юли в рубриката Интервю.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6311 |29.06.2017 Валентин Попов: Да се погледне излишъка, за да се вдигнат заплатите в МВР . 2| 6816 |26.06.2017 Само във Фрог: Задължават лекарите да изписват по-изгодни лекарства . 3| 7787 |22.06.2017 Спас Ташев за Фрог: Преговорният процес на Македония за ЕС ще е над 10 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads