Реклама / Ads
1| 6155 |03.12.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

The Banker определи УниКредит Булбанк за "Банка на годината в България"

.
За първи път българска банка е избрана за най-добра банка у нас едновременно от The Banker, Euromoney, Global Finance и Global Custodian.
 
Световното банково издание The Banker определи УниКредит Булбанк за "Банка на годината в България". Официалната церемония по награждаването на най-добрите банки в света се състоя през изминалата седмица в Лондон. Призът за УниКредит Булбанк беше връчен от главния редактор на The Banker Стивън Таймуел на председателя на управителния съвет и главен изпълнителен директор на банката Левон Хампарцумян.
С наградата за първи път българска банка е избрана в една и съща година за най-добра банка у нас едновременно от The Banker, Euromoney, Global Finance и Global Custodian и др.
Наградите "Банка на годината" се връчват на най-добрите финансови институции в 7 региона по света. Оценката тази година беше направена чрез подробно проучване, за което бяха поканени 457 банки от целия свят. Международното жури отличи най-добрите финансови институции не само според резултатите им и ролята им на местния пазар, но обърна особено внимание и на постиженията в областта на внедряването на високи технологии, както и на очакваното стратегическо развитие на всяка отделна банка.
УниКредит Булбанк има активи от 8 млрд. лева, привлечените средства са 6,4 млрд. лева. Отличните резултати на банката бяха потвърдени и от нейния кредитен рейтинг BBB+, присъден след обединението през 2007 г. от агенцията Standard and Poor’s.
На церемонията по награждаването като победител в класацията за България УниКредит Булбанк получи и престижната награда Брейкън, на името на Брендан Брейкън, основател на The Banker през 1926 г. и председател на Financial Times от 1945 до 1958 година.
Заедно с българската награда УниКредит Груп получи тази година от The Banker наградата "Банка на годината в Централна и Източна Европа" и "Банка на Годината в Италия”. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8117 |03.12.2007 Ипотечните кредити с рекорден ръст през ноември . 0| 5187 |02.12.2007 Румънците се насочват към Боровец и Банско . 1| 5534 |30.11.2007 Събарянето на "Щастливеца" не било съгласувано . 3| 8023 |30.11.2007 Фолк клуб "Рай" подлудява посетителите си с атрактивна програма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads