Реклама / Ads
3| 6554 |16.02.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тр. Трайков: Маската стана символ на протеста, но хората не се скриха зад нея

.
Трайчо Трайков
Оставката на всеки министър постоянно е на бюрото на премиера, не са необходими допълнителни драматични жестове.
 

Успех след цялата галимация е, че се проведе дебат по темата АСТА, обяви по ТВ 7 министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. За да се стигнеше до ратификация, трябваше да има дебати.

Комисията и страните по споразумението са решили то да бъде подписано от посланик, обясни министърът. Правителството всъщност взе две решения - първо за подпис от ръководителя на мисията ни в Брюксел, а след това за посланика ни в Япония.

Оставката на всеки министър постоянно е на бюрото на премиера, не са необходими допълнителни драматични жестове, съобщи Трайков. Приех да говорим по тази тема от уважение към зрителите, но се притеснявам да не досадим, вметна той.

Работата по това споразумение започва през 2006 година, за да се стигне до подписването, и други са играли роля. Споразумение за борба с фалшификацията и защитата на търговските марки е наречено то. От това имаме интерес, защото нашите марки са пиратствани в чужбина, ние сме малка страна и трудно можем да защитим марките си. тази част от споразумението според мен е в наш интерес. Заедно с тази тема се промъкват твърде неясните текстове, свързани с дигиталната област, продължи той. И при миналото правителство, и при нашето, Комисията е вкарвала това споразумение в Комитета по земеделие. Нихат Кабил се е произнесъл тогава, впоследствие и Миро Найденов. Обяснявало се е, че това е следваща стъпка по отношение на защите на интелектуалната собственост. ние имаме едно от най-строгите законодателства в това отношение и ако то се прилага в пълната му сила, ще има протести, коментира Трайков.

Не сме съгласни по принцип с всяко решение на ЕС, каза министърът и посочи за пример производството на велосипеди, в което сме сред най-силните страни в ЕС. Миналата година имало период на антидъмпингови мита срещу внос на велосипеди във Виетнам; започнал дебат и нещата клоняли към това мярката да бъде свалена. нашият интерес бил тя да бъде продължена, направило се всичко възможно да се преборим и така станало. Същото се случва и във финансите, и в земеделието, и в здравеопазването, заключи Трайков. Маската беше символ на протеста, но хората не се скриха зад нея, обобщи той.

С проверките на язовирите бързаме много, въпреки че не е сега моментът, в който се очаква залпово топене. Март, април, май ще дойде голямото изпитание, каза Трайков. Не ме интересува управлението на язовира, а мерките, които се взимат, те са ангажимент на собственика, ако той не е установен, тогава ангажимент има областният управител, коментира Трайков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6368 |23.01.2012 Трайков: Загубата от стачката няма да вдигнат цената на тока . 5| 5773 |16.01.2012 Трайков: Нямаме никакви агажименти към миньорите . 15| 11035 |12.01.2012 Тр. Трайков: АЕЦ Козлодуй е енергиен проект № 1 . 11| 5760 |16.11.2011 Тр. Трайков: Не се стресирам лесно, побелях постепенно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads