Реклама / Ads
48| 6702 |06.01.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тр. Трайков за стачката на миньорите: На зло куче-зъл прът!

.
Трайчо Трайков
Синдикатите и ръководството да се върнат на масата на преговорите и да се разберат в диалог; добрите хора трябва да имат добри пари и добро отношение, добави той.
 

Няма причина за стачка в Мини Марица Изток, отсече по БТВ икономическият министър Тр. Трайков. Той поиска да окуражи и ръководството и синдикатите - когато започнат преговорите за нов трудов договор нека въведат гъвкава компонента за заплатите. Не може, когато резултатите са добри, да се иска увеличение, а когато са лоши, всички да се скатават, добави той. Трайков напомни в контекста на този разговор българската поговорка "На зло куче - зъл прът" и изрази съмнения за рекет.

Представител на миньорите Генчев каза, че те няма да нарушават закона, но на въпрос колко ще продължи стачката, каза попитайте господин министъра. Човекът, с когото Генчев трябва да се разбере, е до него, това е зам.-изпълнителният директор. Самият шеф каза, че изискванията по протокола са изпълнени, направено било нещо повече - 15 %-но било увеличението на заплатите и допълнително се дали 2 % на ръководителите на рудници, за да вдигнат заплатите на проявилите се. Стачката няма основание особено по икономически причини, каза зам.-директорът, според когото стачката може би целяла създаване на несигурност и дестабилизация на обществото.

Синдикатите и ръководството да се върнат на масата на преговорите и да се разберат в диалог, препоръча Трайков. И им каза да се радват, че се дава възможност за икономически просперитет на предприятието. Планът за следващите месеци бил засилване на инвестиционната програма с нова техника, добави министърът. Добрите хора трябва да имат добри пари и добро отношение, заключи Трайков.

Заплахи, идващи от анонимни източници, не бива да се коментират, мерките така и така съществуват; премиерът предупреди всички да бъдат спокойни, коментира още Трайков по повод слуховете за заплахи, идващи от Хизбула.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6766 |05.01.2012 Борисов обявил 2012 за годината на Трайчо Трайков . 9| 6038 |19.12.2011 Вл. Владимиров: 2,5 млн лв са загубите от стачката в БДЖ . 6| 5148 |17.12.2011 БДЖ и синдикатите се разбраха, край на стачката . 6| 5275 |13.12.2011 Владимиров: Стачката в БДЖ е незаконна, спрете!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads