Реклама / Ads
0| 5459 |29.09.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Трайков стопля отношенията с Мароко

.
Трайчо Трайков
Български строителни компании могат да се включат в изграждането на инфраструктурни обекти в Мароко. Тази възможност обсъдиха на среща в Рабат министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на индустрията, търговията и новите технологии на Кралство Мароко Ахмед Реда Шами, съобщиха от икономическото министерство.
 

По време на разговорите стана ясно, че Мароко отделя по 16 млрд. евро годишно за инфраструктура и изгражда по 160 км магистрали. В момента се изгражда високоскоростна влакова линия между Танжер и Казабланка, позволяваща пътуване със скорост до 320 км в час. Страната провежда и мащабна програма за строеж на социални жилища.

По думите на Трайков тези и други инфраструктурни проекти създават широка база за партньорство с български строителни компании. Български и марокански компании могат да си партнират успешно и да предлагат заедно добри условия, за да печелят държавни поръчки, допълни министърът.

По време на визитата са обсъдени с мароканския министър на енергетиката, минното дело, водите и околната среда Амина Бенкадра възможностите български енергийни компании да посетят африканската страна и да проучат на място възможностите за участие в изграждането и модернизирането на мароканския енергиен сектор.

Министър Трайков е на двудневно посещение в африканската държава. В качеството си на съпредседател на Междуправителствената българо-мароканска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, заедно със своя колега Ахмед Реда Шами откриха 9-та сесия и бизнес-форум в Ра бат.

На форума Трайчо Трайков представи актуалните данни за българската икономика и посочи, че след тежката за българския бизнес 2009 година, през 2010-а се наблюдава възстановяване на износа ни към традиционните пазари – знак за съживяване на икономиката.

Той акцентира върху благоприятната данъчна политика на България и мерките на правителството за подобряване на бизнес-средата, насърчаването на инвестициите, иновациите и предприемачеството.

Трайчо Трайков положи венци в мавзолея на Мохамед V и гроба на Хасан ІІ и остави послание в Златната книга на мавзолея.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4658 |08.09.2010 И Трайков вече се съмнявал за Ф1, но би помагал . 1| 4725 |04.09.2010 Трайков мисли за 3,5% растеж догодина . 1| 5606 |01.09.2010 Трайчо Трайков излъга или просто не знае за какво става въпрос, както обикновено . 5| 5346 |25.08.2010 Трайков рекламира туризма ни в Euronews за 7,5 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads