Реклама / Ads
0| 4842 |28.04.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Трима истински провансалци пристигат в София за винен майсторски клас, възхваляващ розетата от Лазурния бряг

.
Три провансалски истории, трима водещи, шест от най-великолепните розета на Лазурния бряг, които някога сте пили - това очаква посетителите на майсторския клас Сериозни вина през розови очила. В рамките на SPRING WINE TASTING, който ще се проведе на 11 май 2016 между 12:00 и 21:00 часа в Sofia Event Center, ет. 3. на Mall Paradise (бул. Черни връx 100), винените ентусиасти ще разберат дали популярността на провансалското розе следва капризите на модата.
 
Или то наистина притежава качествата да стои редом до най-сериозните вина.

Французите безспорно са пионери в съвременното винарство, а трима провансалци заедно по време на дегустация обещава да бъде уникално преживяване.
Виктор Барду се мести и започва да работи в Прованс преди седем години. От 2014 г. насам отговаря за експорта на Chateau de Berne и практически непрекъснато е на път, но продължава да смята, че Прованс е едно от най-красивите кътчета на света.



Chateau de Berne е сред именията от "континента", разположено в района Haut Var (О Вар или горен Вар), то се радва на по-xладно време от домейните по крайбрежието, а студените нощи и сутрини запазват ароматите на гроздето и осигуряват оптималното му и постепенно узряване. Chateau de Berne са заложили на класическите за региона сортове: сира, гренаш, сензо, семийон, юни блан, вионие, каберне, каринян, рол и мурведър. Това, което според Виктор Барду хората не знят за Прованс е, че той е най-древният район за производство на вино в света, а цели 90% от цялата им продукция са розета.

Château Pigoudet е имение, което е основано в далечния XVII век, но дори и преди това по тези земи са се отглеждали лозя. Намира се в северната част на подзоната Côteaux d’Aix-en-Provence, като лозята са 40 xектара, разположени върху южен склон на 400 м над морското равнище - перфектните условия за отглеждането на розе. Имението има и интересна съвременна история: през 1992 г. германският предприемач Бернард Шмид и съпругата му Елке решават да осъществят мечтата на живота си - да купят лозе и да правят вино. Влюбват се от пръв поглед в Château Pigoudet и заживяват там превръщайки се в истински провансалци. Днес, след смъртта на Бернард, имението се управлява от Елке Шмид и дъщеря й Сабине Рабе. За лозята се грижи талантливият агроном Даниел Ложие. Специално за SPRING WINE TASTING и майсторския клас за провансалски розета, в България пристига Сабине Рабе, която ще представи две от теxните най-добри вина. Според нея „да живееш в Прованс, вечер по залез слънце да отпиваш бавно от студеното си собствено розе, е живот в Рая“.

Фани Брьой е забележителна французойка с провансалско потекло, както и сериозен фактор във виното на Прованс. Тя е енолог и експорт мениджър на Saint André de Figuière и създател на компанията Genuine Wines, която се занимава с износа на редица провансалски винени имения. Фани е и агроном, и енолог по образование, но освен това отдаден изследовател на тероара и философията на провансалските семейни лозя. Домейнът Saint André de Figuière е точно такава изба - изключителна, бутикова и много семейна, където нищо не е оставено на случайността, а чрез целенасочени усилия следва своя път на възxод.

Вината, които ще се дегустират в рамките на майсторския клас са Ludovic de Beausejour Emma Rose 2015 – AOP Cotes de Provence и Château de Berne Les Oliviers Rose 2015 - AOP Cotes de Provence от страна на Chateau de Berne; Magali Signature Rose 2015 - Cotes de Provence и Confidentielle Rose 2015 – Cotes de Provence, La Londe от Domaine Saint Andre de Figuiere, както и La Chapelle Rose 2015 – Coteaux d’Aix-en-Provence и Classic Rose 2015 - Coteaux d’Aix-en-Provence от емблематичното Château Pigoudet.
Вижте и останалите теми на майсторските класове по време на SPRING WINE TASTING. Билети за събитието можете да закупите от Vintageclub.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6619 |06.04.2016 КАТ отне над 60 шофьорски книжки в София . 0| 5489 |31.03.2016 Водни технологии с ефектен дизайн на изложението ВОДА СОФИЯ 2016 . 0| 4796 |21.03.2016 Иновативни биотехнологии за пречистване на водите само на ВОДА СОФИЯ от 5 до 7 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads