Реклама / Ads
12| 8056 |04.08.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Цветан Василев очаква консорциум от инвеститори за КТБ

.
Мажоритарният собственик на поставената под специален надзор КТБ Цветан Василев уверява, че спрямо банката "в най-скоро време ще има и конкретно предложение, отправено от консорциум от инвеститори, включващ и Държавния фонд на Оман".
 

Банкерът призовава чрез обръщение, публикувано на личния му блог, клиентите и служителите на финансовата институция да подкрепят подобен план. Той е категоричен, че след това "ще си търсим правата срещу онези, които са призвани да пазят стабилността".

Василев уверява, че е посветил последните два месеца на търсене на решение за минимизиране на загубите,предизвикани "от безотговорната политика на всички държавни институции в този казус".

В обръщението си Василев подчертава, че заговорът срещу него и КТБ е във финалната си фаза. "Заговор, замислен и реализиран без никакви скрупули с помощта на цялата държавна машина, който доведе до поставянето на банката под особен надзор", пише още той, като допълва, че тези действия са "демонстрация на брутална сила, характерна за друг тип общество".

Василев прави и заключението, че "арогантността и безскрупулността могат да са водещи и да подчинят цяла държава".

"Едва ли някой от вас, извън служителите на КТБ АД, може да си представи арогантността на следствените органи и прокуратурата при събирането на доказателствата, които трябваше да докажат тезите на "мозъчния тръст" на акцията", категоричен е банкерът.

В обяснението си Василев акцентира, че не съществува банка, която да издържи на подобен "стрес тест"."Независимо от безобразните лъжливи твърдения на контролираните гуверньор, премиер и министър на финансите за "особеностите на банката".

Особеностите на КТБ АД са, че ние активно работехме в покрепа на индустрията на България.Това не се хареса на някои. Или пък може би точно това си харесаха - работещите активи, а не молове и празни апартаменти. Съвсем неслучайно тяхното основно, трудно изразяващо се на разбираем език оръдие, се появи като изпълнителен директор на една от най-атрактивните фирми", продължава банкерът.

Василев изразява и увереността си, че държавата няма никакви средства и намерения да изплати задълженията на КТБ към клиентите ѝ.
"В резултат на "мъдрата" политика на Орешарски, Чобанов и компания неизпълнението на приходите в бюджета достига 2 млрд. лв", подчертава той.

Василев благодари за лоялността и устойчивостта на клиентите на КТБ пред "войнстващата агресия" и изразява дълбоко съжаление за небивалия тормоз над служителките на банката."В най-скоро време справедливостта ще възтържествува", уверен е банкерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6202 |28.07.2014 Лошото време удари реколтата, фермерите очакват фалити . 0| 6714 |01.07.2014 Константин Бояджиев: Очаквам по-силен интерес към бизнес имотите . 23| 9782 |29.06.2014 Илиян Василев:И децата знаят, че "Южен поток" няма да ни се размине туко така . 4| 6202 |09.04.2014 Златанова: България очаква 1,8 млрд. евро от еврофондовете тази година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads