Реклама / Ads
52| 6665 |19.03.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Дж. Уорлик: Трайков ще е загуба за българското правителство

.
Джеймс Уорлик
Аз чух, че АЕЦ "Белене" няма да бъде построена, това го каза премиерът. Това е премиерът и аз вярвам на думите му, повтори няколко пъти американският посланик. Той отново напомни, че САЩ и Полша са взели решение в подкрепа на шистовия газ при гарантиране на максимална безопасност.
 

Г-н Трайков е един добър човек, действал винаги в интерес на българските граждани, ще е загуба за българското правителството, защото внасяше високо ниво на експертност, решенията обаче взима премиерът, обяви по БТВ посланикът на САЩ Джеймс Уорлик.

Радвам се да чуя, че премиерът продължава с ангажимента за постигане на диверсификация, каза още Уорлик. Аз чух, че АЕЦ "Белене" няма да бъде построена, мисля, че това го каза премиерът, разбрах, че Дянков и Трайков са пътували до Москва и са казали на руснаците, че готовият реактор може да се използва в АЕЦ "Козлодуй", добави посланикът. Той няколко пъти акцентира върху думите на Борисов за взето решение Белене да не се строи. Това е премиерът и аз вярвам на това, което казва, повтори Уорлик, според когото това явно е позицията на българското правителство. Окуражен съм, това е начин да се постигне диверсификация, това ще намали цените на енергията, обясни той.

Аз, ако бях българин, щях да искам да знам дали в страната има шистов газ и какво е качеството на този ресурс, добави Уорлик и даде пример с други европейски страни, които са установили това. Това било тема, по която българските граждани го питали. Трябва да има честна и обективна дискусия. САЩ и Полша са взели решение в подкрепа на шистовия газ при гарантиране на максимална безопасност, напомни той. Поканен да влезе по темата в обувките на руския посланик, Уорлик каза, че не може да говори от негово име, но България трябва да взема решения, съобразно своите интереси. Ние никога не сме вземали конкретна позиция по Белене, но сега, след като премиерът се изказа и обясни, че ще има диверсификация, ние се позоваваме на думите му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6555 |16.02.2012 Тр. Трайков: Маската стана символ на протеста, но хората не се скриха зад нея . 33| 13641 |25.01.2012 Дж.Уорлик: Искате инвеститори – привлечете ги! . 13| 6368 |23.01.2012 Трайков: Загубата от стачката няма да вдигнат цената на тока . 5| 5773 |16.01.2012 Трайков: Нямаме никакви агажименти към миньорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads