Реклама / Ads
0| 8537 |11.07.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Важно за собствениците на имоти в Гърция: Въвеждат се нови такси, които могат да стигнат до 1000 евро

.
Правителството на Гърция не само не облекчава собствениците на имоти от данъчните тежести, а въвежда нови такси, съобщава ”Български новини”.
 
На ход са така наречените данъчни удостоверения за сертификата за енергийни характеристики на всеки апартамент или имот, чиито такси ще възлизат на 500 или дори 1000 евро всяка. Както подчертава президентът на Гръцката федерация на имота (POMIDA) Стратос Парадиас, идва серия от четири лицензии за данъчно облагане на жилищата.

Това е сертификатът за енергийни характеристики, сертификатът от строителните инженери за „градски пригодност“, електротехнически сертификат за електрическата инсталация и общинската такса. Т.е. серия от действия, ще бъдат поети от онези, които държат обикновените къщи в особено труден период.

Информация гласи, че дори и при прехвърляне на земя е трябвало да издаде тези сертификати, в противен случай тя предотвратява всяка сделка. Подобно действие би довело до спад във вече опустошеният пазар на недвижими имоти в страната. Това се случва във фаза, където наемите са паднали драстично, много къщи остават свободни и собствениците се натоварват с допълнителни тежести. И дори с повтарящи се, тъй като ще се изисква редовно актуализиране на тези сертификати на всеки пет години.

Тази нова практика буквално превръща в данъчни васали собствениците на имоти, а обстоятелството, че техническите лица ще извършват непрекъснат контрол във всички къщи и сгради отваря ново поле на ярка корупция.

От асоциацията обвиняват правителството на СИРИЗА, че така се опитва да намери работа на технически лица, инженери и строителни техници, които са близки до партията и които готвят стачки и протести, заради все по-намаляващата си работа. По този начин, правителството си осигурява комфорт поне в тези среди, на гърба на обикновените данъкоплатци, разбира се.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5667 |06.07.2017 80% от македонците: Важно е да се подпише договорът с България . 0| 6265 |30.06.2017 С 10% за година поскъпват имотите у нас . 2| 4053 |04.05.2017 Радев: Не е най-важното да се изкара мандата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads