Реклама / Ads
37| 10036 |27.11.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Васил Божков: Като спре легалният хазарт, ще стане нелегален

.
Васил Божков
"Под натиска на един неуравновесен финансов министър и на един откровен лъжец и бащата на корупцията в България - Иван Костов, се осъществява геноцид върху българския бизнес. Това не е само върху хазарта, а върху целия бизнес в условията на криза се осъществява геноцид."
 

Това заяви пред PRO.BG Васил Божков по повод гласуването на закона за хазарта. Повод за неговите думи бе новият данък върху хазартната дейност, който става 15%. За това гласуваха 149 депутата, без нито един против и въздържал се, в промените в закона за корпоративното и подоходно облагане.

Публикуваме интервюто с Васил Божков.

-Удар върху хазарта ли е според Вас това увеличение върху хазарта и защо?

- Под натиска на един неуравновесен финансов министър и на един откровен лъжец и баща на корупцията в България - Иван Костов, се осъществява геноцид върху българския бизнес. Това не е само върху хазарта, а върху целия бизнес в условията на криза се осъществява геноцид. Това е сериозно и го заявявам съвсем отговорно и мога да го докажа.

-Защо според Вас правят това?

- Костов се движи от лична злоба и амбиция. А пък финансовият министър не знае, не може - 20 години не е живял в България. Просто един човек, който седи на куфарите и чака да замине пак в Америка. Да вземе по-висок пост. Знаете, че след длъжността финансов министър после им дават по-високи постове.

-Костов дoри говореше, че трябва изцяло да се забрани хазарта в България, подобно на Русия?

- Костов казва, че в развити демокрации хазартът е забранен. Развити демокрации като Русия, Украйна, Китай, Северна Корея. Ако това са развитите демокрации, да следваме техния път.Костов е откровен лъжец, цитира около 10 лъжи само и само да забрани хазарта и де факто го закри.

- Някои ви обвиняват в монопол върху хазарта?

- Има регулации и всеки може да развива хазарт. Няма никакъв монопол, аз даже имам много малко интереси в хазарта. Те ще закрият и Булгартабак. Управляват ни неграмотни хора, които влияят лошо на премиера. Той явно се съобразява с тях.

-Всъщност какво ще се случи с хазартния бизнес? Ще пострада ли наистина сериозно, загубите големи ли ще са?

- При всички положения ще пострада доста сериозно. Но проблемът не е, че ще пострада хазартният бизнес. Проблемът е, че ще пострада и бюджетът. Убиваме кокошката, която снася златни яйца.

- А обвиненията на Костов, че в хазартния бизнес се перат пари?

- Костов създаде корупция, Костов изпра много пари. Не знам как се перат пари в хазарта. Аз го обвинявам лично и мога да понеса отговорност. Костов винаги говори имагинерно. Защо не внесе Костов това увеличение? Той се бори за какво? Десен политик върви срещу бизнеса!

- А никой ли не пере пари в хазарта?

- Не знам как се перат пари в хазарта. Прането на пари е шаблон. Използват шаблони и промиваме общественото мнение. Перат се пари, престъпност... Сега ще стане престъпност - като спре легалният хазарт, ще стане нелегален.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4807 |09.10.2009 Искров дава клетва като шеф на БНБ . 1| 5188 |08.07.2009 Контролираме бюджета, като намаляваме пенсии и заплати . 6| 5685 |14.01.2009 Правим национален бранд, с който ще се представяме като дестинация . 7| 5463 |27.11.2008 Несебър чества 25-годишен юбилей като паметник на културата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads