Реклама / Ads
2| 15024 |05.09.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Васил Божков, Петя Славова и Цветелина Бориславова искат да купят банка ”Виктория”

.
Българо-американска кредитна банка” АД, ”Инвестбанк” АД и ”Вабо Интернал” АД подадоха в срок индикативни оферти за покупка на 100% от капитала на ТБ ”Виктория” ЕАД и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала към банката.
 
Предстои анализ и оценка на индикативните оферти, като на допуснатите в следващия етап на процедурата кандидати ще бъде предоставена възможност да извършат обстойно проучване (дю дилиджънс) на ТБ "Виктория" ЕАД и на база на него да представят своите обвързващи оферти за покупка на 100% от капитала на ТБ „Виктория” ЕАД и цялостната експозиция на едноличния собственик на капитала към банката, пише "Банкер".

Първите двама кандидати - Инвестбанк на Петя Славова и Българо-американската кредитна банка на Цветелина Бориславова, участваха и в предишния  търг за ТБ "Виктория", но тогава офертите им се оказаха по-слаби от тази на "Търговска банка Д". Впоследствие тя бе отхвърлена от БНБ като кандидат, защото заяви, че няма да погълне ТБ "Виктория", а ще я развива като самостоятелна кредитна институция.

Сред най-коментираните кандидати е "Вабо Интернал" АД. Според Търговския ни регистър това е фирма, създадена преди месец - през юли 2017-а. Нейни акционери са две еднолични дружества с ограничена отговорност - "Вабо 2012" и "Нове Интернал". И на двете собственик е бизнесменът Васил Божков. Той е и в съвета на директорите на "Вабо Интернал".

 Какъвто и да е резултатът от набирането на кандидат-инвеститори и на оферти по новата процедура за ТБ "Виктория", отговорът на въпроса дали тя ще има нов собственик, едва ли ще стане ясен преди края на септември 2017-а. Защото дори синдиците на Корпоративна банка и надзираващият ги Фонд за гарантиране на влоговете да изберат някоя от офертите, кандидат-купувачът трябва да бъде одобрен и от БНБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 28120 |03.09.2017 Кулезич: Прокуратурата поискала от Цветан Василев 15 милиона евро . 14| 9421 |03.09.2017 Илиян Василев: Прокуратурата охранява корупцията . 6| 13551 |31.08.2017 Илиян Василев: Този министър на икономиката спешно да си дава оставката!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads