Реклама / Ads
0| 7348 |03.04.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Верано Азур розе си тръгна от Винария със златен ритон

.
Пет Златни ритона бяха дадени на тържествената церемония на 2 април вечерта в Международен панаир Пловдив, където се провежда изложението. Спечелилото вино е произведено от собствени лозови масиви с контролиран добив, по класическа технология за производство на бяло вино от червено грозде. Сортът, използван за производството на Verano Azur Rose 2012 е Cabernet Sauvignon.
 

Верано Азур е нов, модерен бранд , който отскоро се продава на пазара. Технолозите, създали това прекрасно вино разказаха, че VeranoAzur се произвежда от грозде, добивано от лозови масиви в региона на гр. Съединение. Дизайнът на бутилките и етикетите, както и вкусовите характеристики на всички продукти от серията, се доближават по стил до вината от Нов Свят.


Ракии и винено бренди се състезаваха за приза „Голямо отличие“, който  е равностоен на винения Оскар, но се нарича „Златна фиала“. В тази категория, голям златен медал спечели Пещерска гроздова ракия на "Винпром Пещера". Продуктът се прави от грижливо подбрани гроздови селекции, собственост на "Винпром Пещера" АД и висококачествени дестилати, които създават характерния й мек и хармоничен вкус.

 

„Пещерска Гроздова” е емблема за традицията в качеството на българската ракия, което я прави №1 у нас. До момента  Пещерска има спечелени множество златни медали и отличия от Винария и от престижни международни конкурси. За този период тя е преборила по вкусови и качествени показатели над 750 ракиени проби на близо 45 родни и чуждестранни винзавода, които през годините са взимали участие в надпреварата у нас.

Най-големите наши производители и винарни от  Италия, Франция, Чехия, Македония и Молдова се състезаваха за наградите на „Винария 2014“.  51 фирми представиха  400 проби в шест категории: бели, розови и червени вина от последна и от по-стари реколти. Средните резултати бяха по-високи от миналата година, заяви Радослав Радев преди откриването на изложбата.

 

Заради изключително добрите качества на продуктите, бяха присъдени 78 златни медала за вина, 23 за ракии и един за винено бренди. Сребърните медалисти са четирима при вината и още толкова при спиртните напитки, а бронзовите – двама.

Международният конкурс за вина и спиртни напитки се организира от НЛВК в партньорство с  Международен панаир Пловдив

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6438 |24.01.2013 Еврозелените: АЕЦ "Белене" носи висок риск . 1| 7431 |19.11.2012 Тръгна делото за най-голямата измама с екскурзия в Малдивите . 6| 5308 |12.08.2011 Икономиката ни тръгна нагоре . 1| 5122 |22.11.2010 Цената не петрола тръгна нагоре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads