Реклама / Ads
0| 7152 |15.09.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Виинпром „Пещера” откри сезона на гроздобера

.
Когато знойното лято се съчетае с нови технологии и афинитет към отличното качество се ражда една великолепна реколта. Такава е със сигурност реколта 2011 на Винпром „Пещера”, които ще запомнят годината с рекордни добиви високачествено грозде.
 

Изпълнителният директор на компанията Иван Папазов с удоволствие откъсна вчера първия ритуален грозд в с. Найден Геров, община Съединение, и с това официално бе сложено началото на гроздобера. За трета поредна година ще бъдат реколтирани нови за България винени лози – немските, френски и италиански сортове Дорнфелдер, Регент, Вионие, Анчелота. Някои от тях ще бъдат използвани за производство на суровина за дистилати, а други притежават отлични характеристики за производство на качествени бели и червени вина.

 

 

Изп. директор Иван Папазов наблюдава с гордост процеса на създаването на "Пещерска Гроздова"

 

 „Почти във всяко наше насаждение е отредена малка площ за засаждане и проучване на биологичните и стопански качества на нови за страната сортове, които са пазарно ориентирани и с много качествени показатели за производство на вина и високоалкохолни напитки. Всяка фаза от развитието им се проследява от експерти от Агенцията по сортоизпитване”, сподели Пламен Байков,  производствен директор във Винпром „Пещера".

 

 

Тази година сочното грозде от 15-те хиляди декара собствени масиви на Винпром „Пещера” ще бъде събирано със специален комбайн, който значително ще оптимизира процеса. Насажденията за специалните селекции вина и ракия обаче традиционно ще се берат само на ръка. Всичко това е част от усилията на компанията да произвежда грозде и напитки от най-високо качество. Тези усилия бяха приветствани и от Пламен Моллов, председател на Националната лозаро-винарска камара, който бе сред специалните гости на събитието.

 

 Въпреки празничното настроение и очакванията за рекорден сезон, г-н Иван Папазов изрази и притеснението си от нелегалните производители – нерегистрирани или с отнет лиценз, които освен че не плащат акцизи, данъци и осигуровки и ощетяват държавата, излагат на сериозен риск здравето на хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5464 |14.05.2011 Ал. Цветков: Утре откриваме "Люлин" . 4| 5096 |29.11.2010 Топлото време отложи скисезона в Банско . 2| 7357 |12.10.2010 Премиерът открива блок 6 на ТЕЦ "Марица Изток 2" . 3| 5785 |28.07.2010 Откриха газ край Каварна с търговско значение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads