Реклама / Ads
3| 6622 |02.04.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Вилно селище градят край Каварна

.
Изграждането на ваканционен комплекс от 30 пететажни вили започна през миналата седмица в Кранево, съобщи Алексей Кирянов, председател на управителния съвет на фирмата инвеститор Олд тауър (Old Tower).
 

Марина Бей (Marina Bay) ще бъде разположен върху терен от 28 дка в Кранево. Общата разгъната застроена площ на селището ще бъде 30 000 кв.м. В него ще има 453 жилищни студиа, апартаменти с една и две спални и луксозни мезонети. Всички ще са с морска панорама. На по-голямата част от територията ще има ландшафтни градини, места за отдих и пет басейна с детски части към тях. На входа на комплекса от затворен тип ще бъдат изградени две свързани помежду си офис кули, на последния етаж, на които ще бъде разположен бар.
Общата инвестиция в проекта е 25-30 млн. евро, съобщи Алексей Кирянов. Окончателното му завършване е планирано за 2011 г. Първият етап, който ще включва четири от вилите, ще бъде готов след година.

kavarna.jpg  снимки Вяра Йовева

Архитектурата на комплекса следва стила, характерен за ексклузивни комплекси от областта на Южна Испания, заяви Кирянов. За реализацията на проекта е поканен известният испански архитект Мигел Тобал и архитектурното студио, ръководено от него - Балдридж Тобал архитекти, в партньорство с българското Пи ЕС дизайн. Изпълнител е вече утвърдената компания Курортно строителство ООД - Варна. На този етап са подписани договори за изграждане на електроснабдяване, водоснабдяване и канализация, заяви Кирянов. От Олд тауър смятат да решават инфраструктурните проблеми съвместно със строящите в съседство фирми.
Марина Бей е разположен между двата големи курорта на Северното Черноморие - Албена и Златни пясъци. Разстоянието до плажа е 480 м, а по пясъчната ивица Албена се намира на 800 м. Само на 50 м от последните вили е търговската улица на Кранево, а на около 300 м има супермаркет. Идеята е не само на територията на комплекса, а и извън него да не се налага използването автомобили за придвижване. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5611 |28.03.2008 Приморско стана уникално европейско селище . 0| 6974 |04.02.2008 Вилно селище Панагюрски колонии става модерен курорт . 0| 6262 |19.12.2007 Созопол получи златния печат за "Уникално европейско селище" . 0| 6289 |19.12.2007 Созопол взе златен печат за "Уникално европейско селище"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads