Реклама / Ads
0| 14104 |12.03.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Вината на Домейн Бойар покориха световния винен елит и грабнаха медали

.
главен енолог Владимир Влъчков
Домейн Бойар отново впечатли световния винен елит и донесе златни медали на България от най-престижния френски конкурс - Vinalies Internationales, Париж. Редом с международните експерти, те радват и българските почитатели на изисканото вино с добрите си цени.
 

 

Отлично познатата на всички ценители на виното българска изба „Домейн Бойар” триумфира за пореден път с 2 златни и 4 сребърни медала от тазгодишното издание на най-престижния световен винен конкурс Vinalies Internationales в Париж.   

Quantum Sauvignon Blanc се оказа абсолютният шампион, който донесе пореден златен медал от световния конкурс. Виното вече притежава изключителната колекция от 5 златни медала от най-престижните международни форуми и така категорично се превръща в най-награждаваното българско бяло вино. То отново очарова експертите със завидната си сортова чистота и финес и вкусът, показващ характерните тревисти нюанси на Совиньон блан с акценти на цариградско грозде, аспарагус, тропически и цитрусови плодове.


Не бива да се забравя и фактът, че става дума за само за изключително качествено, но и за достъпно като цена вино. Затова то трайно е спечелило сърцата на винените любители.
 

Червеното вино от същата колекция - Quantum Malbec & Cabernet Sauvignon също не отстъпи на своя бял събрат и спечели вниманието на френските критици, като се отличи със сребърен медал. Така вината Quantum категорично се утвърдиха като най-награждаваната българска серия: имат над 27 златни и сребърни отличия от най-престижните наши и международни конкурси, което е безспорно доказателство за високото качество на тези продукти. Серията се отличава и като най-добра в съотношението цена – качество; тя е абсолютен лидер в своята ценова категория.

 

Златен медал извоюва още едно бяло вино от новата лимитирана серия на „Домейн Бойар”  Boutique Collection - Sauvignon Blanc & Chardonnay. То се  появи през ноември на известния у нас форум Divino taste, където силно впечатли експертите с изключителната си елегантност, изискан стил и хармония на ароматите и вкуса. И нашите, и международните познавачи са категорични, че това е най-доброто българско бяло вино в средния ценови клас. Към тях се присъединяват и клиентите на добрите ресторанти у нас, които търсят висок клас българско бяло вино - едновременно качествено и на добра цена.

 

„Домейн Бойар” извоюва общо 4 сребърни медала на тазгодишното издание на Vinallies Internationales. Редом с Quamtum Malbec & Cabernet Sauvignon 2011 медали получиха още Platinum Cabernet Sauvignon Hand Crafted 2011 и Platinum Merlot Hand Crafted 2011. Вината Platinum вече са носители на топ отличия от редица международни форуми. Ето защо те са и едни от най-търсените и добре продавани български вина в изисканите български ресторанти.
 

Безспорно признание от международните експерти и сребърен медал взе и най-новото лимитирано розе на избата в провансалски стил - Pink Diamond Cabernet Franc Limited edition, което предстои да излезе на нашия пазар пред април. То ще радва както изисканите дами, така и ценителите на този стил вина.  Според спецовете това българско розе се отличава със завидна хармония и  елегантност и по нищо не отстъпва на големите образци от Прованс.
 

България бе представена на Vinalies Internationales 2014 с 47 вина, които спечелиха 6 златни и 13 сребърни отличия. А „Домейн Бойар” отново донесе над 30% от всички медали, които българските изби извоюваха. Този голям  международен успех на „Домейн Бойар” вече 20 години се дължи на гъвкавия менижмънт, добра маркетингова политика и най-вече на качествената работа на екипа от изтъкнати енолози на избата - Капка Георгиева, Димитър Панов и Владимир Влъчков, които създават вина с впечатляващо качество и уникален стил.
 

„Домейн Бойар Интернешънъл” е водещ производител и износител на вина по света. Компанията е иноватор в маркетирането на българското вино и продава успешно продукцията си на най-големите международни пазари - Европа, Азия, САЩ и Канада. Поддържането на постоянно качество и въвеждане на съвременни технологии и иновации са ключовите фактори за нейният успех.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6203 |22.09.2013 Почти половината хотели край морето незавършени . 1| 7261 |05.04.2013 Вината на Винпром Пещера задминаха 340 конкуренти . 0| 7445 |04.12.2012 Новото пенливо вино на „Домейн Бойар” с медал от Франция . 0| 7107 |27.07.2012 Винпром Пещера получи 6 награди за високо качество и отличен вкус на продуктите си в сферата на вината и високоалкохолните напитки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads