Реклама / Ads
8| 7553 |29.12.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Виолина Маринова, ”Банкер на 2019 г.”: По-високата заплата изисква възможности и търпение

.
Виолина Маринова
Част от хората с висше образование смятат, че то им дава правото на висока заплата. Първо е важно да се покажат възможности, да се постигат резултати и да се изгради връзка с колектива. Освен това трябва и търпение.
 

Това заяви "Банкер на 2019 година" Виолина Маринова пред bTV.


Човек трябва да бъде дисциплиниран и трудолюбив, да бъде устремен и да постига целите си, но не на всяка цена. В живота нищо не идва даром – първо трябва да дадеш, за да получиш, смята тя.


Тя печели наградата за трети път, като получи отличието през 2007 г. и 2013 г.


Виолина работи 47 години в една и съща банка. Започва от най-ниското стъпало и стига до най-високия пост – главен изпълнителен директор.


Маринова заяви, че моралната награда, освен че се базира на резултатите на институцията, която управлява, означава много работа и взаимопомощ между колегите. По думите ѝ всеки един служител има принос за постиженията.


?dkue,udjd изтъкна, че е взискателна и строга като ръководител, но се старае да бъде справедлива.


"Когато мога, съм от помощ на колегите, не сам в служебен, но и в личен план. Смятам, че добрите взаимоотношения между хората водят до добър микроклимат. Важно е и да ходим на работа с желание", обясни още тя.


Експертът заяви, че обича почтените и лоялни отношения между хората.


Признава, че е допускала грешки в служебен план през годините. Според нея всичко е поправимо, а човек си взима поука, така че да не ги допуска отново.


Помни първия си работен ден. От тогава харесва работата си. Започва като служител на гише. Спомня си, че тогава ръчното обслужване на клиенти е било трудоемко и протяжно.


"Започнах малко преди да навърша 18 години. Никога не съм си поставяла за цел да се издигам в йерархията. Работех, защото обичах клиентите и колегите си. Първоначално исках да се занимавам с химия и бях убедена, че след една година в банката, ще започна да уча", сподели банкерът.


Участва и в проект за обслужване в онлайн режим. Внедрява го в клона, в който работех, а след това става и негов ръководител.

 

Тя беше категорична, че 2019 г. е била стабилна за банковата система и не очаква финансова криза, подобна на тази от 2008 г.

Виолина Маринова има съпруг, две деца и три внучета. Признава, че е съсредоточена в работата, но успява да намира баланса между професионалното и личното.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6074 |26.12.2019 Всяко десето изделие от пиротехника на пазара е ”като на война” . 0| 6071 |26.12.2019 Най-шантавите коледни ритуали по света . 8| 12769 |23.12.2019 Бизнесът скочи срещу възможността скандално уволнен шеф от Агенцията по храните да се върне на бял кон, информират и чужди посолства . 17| 9676 |23.12.2019 Експертът Иван Хиновски: АЕЦ ”Белене” е сложен и рисков проект, ненужен на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads