Реклама / Ads
0| 5522 |31.03.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Водни технологии с ефектен дизайн на изложението ВОДА СОФИЯ 2016

.
На единственото изложение за водния сектор в България ВОДА СОФИЯ посетителите ще видят по-функционални и екологични решения за водния сектор. От 5 до 7 април в Интер Експо Център бизнесът ще представи иновативните технологии на световни брандове за управление на води, за добив и пречистване на битови и отпадни води, за доставки в сферата на ВиК, за инфраструктурно строителство и др.
 
Изложението се открива на 5 април с 8-ата конференция БУЛАКВА „Иновативни решения в полза на ефективни ВиК услуги“, организирана от Българската асоциация по водите.

Промените в климата поставят пред изпитание управлението на водите и иновациите стават задължителни. Заедно с ускорената урбанизация, която се очаква да се удвои до 2050 г., канализационните системи ще бъдат поставени пред все по-екстремно натоварване.
Спешно се налага преосмисляне на устойчивото управление на повърхностните води от събирането, през пречистването, до повторното използване. С иновативните решения рисковете за здравето и живота на хората и безопасността на тяхното имущество ще бъдат намалени и контролирани.
Онлайн управлението и вградената електроника стават неизменна част от управлението на водните ресурси. Новите продукти са по-лесни за управление и имат съвременни характеристики като онлайн обслужване. Това са нови решения за отчитането на електромери и водомери чрез мобилни смартфони и таблети, което дава повече възможности за дистанционен трансфер и обработка на данни.
Промяна на процесите за по-устойчиви ВиК услуги
За първи път на ВОДА СОФИЯ българската компания Индустриал Партс ще представи технологията на емайлираното покритие. Това е високотехнологичен процес за направата на гарантирана във времето антикорозионна защита. Използва се за широка гама продукти, най-вече за канализационни тръби. Технологията защитава от механични наранявания, устойчива е на висока температура и киселинни почви.
Посетителите ще видят доказани системи чугунени тръби за ВиК, керамични тръби за канализация от HTI България, част от групата GC-HTI, лидер на немския пазар при продажба на продукти за инфраструктурни дейности, промишлени и жилищни комплекси. Най-големият производител в Европа на стъклокерамични тръбни канализационни системи Steinzug Keramo ще предложи съчетание на здравина, устойчивост и добри цени. Стъклокерамичните тръби са подходящи за безикопно полагане, което е свързано с по-малко движение на почвите и възможност за преминаване под улици, железопътни линии, реки или къщи. Друг световен лидер BIOGEST International ще представи предимствата на биологичните пречиствателни станции. В допълнение ще предложи системи за технологично отвеждане на пречистените води, които намаляват поддръжката под водното ниво и пестят енергия.
С участието на ВОДА СОФИЯ водещите компании се надяват да допринесат за въвеждането на все по-качествени материали и решения за ВиК и пътна инфраструктура.
Иновативните технологии са не само необходими, но стават и изключително атрактивни.
Динамика и LED осветление в ритъма на съвременния град
Системите за отводняване могат да създадат ефектен дизайн, стил и светлина в ритъма на съвременния град. Световният лидер в проектирането и производството на системи за повърхностно отводняване АСО ще предложи дизайнерски отводнителни решетки. Архитектурни елементи като входове, фоайета, дворове и зелени площи, независимо публични или частни, могат да имат уникален облик с ефектните системи. Интегрираните LED светлини придават специален облик на градската архитектура.
Италиански компании, представлявани от фирма UNI.CO ще предложат инсталации за пречистване с иновативни технологии, биогаз инсталации, машини за третиране на отпадъчни води във всички сектори на икономиката, съоръжения за контрол на замърсяванията.
Фирми ще предложат разнообразие от съоръжения за по-малки обекти и населени места. На изложението ще бъде показана най-малката пречиствателна станция.  Посетителите ще видят още нови аерационни системи, противопожарни клапани с онлайн обслужване за обекти в промишлеността с висок риск, помпи от неръждаема стомана и вградена електроника.
На ВОДА СОФИЯ 2016 освен българските компании дистрибутори на чужди фирми, директно от чужбина се представят фирми от Австрия, Италия, Германия, Румъния. Посетителите ще видят най-новите продукти и на брандове като Saint-Gobain PAM, Georg Fischer, Hydrotec, Xelex, DHI, HAFI, Herrenknecht и други. Официален партньор на 10-ото юбилейно издание на ВОДА СОФИЯ е Индустриал Партс - водещ доставчик на арматура за водния сектор, промишлеността, противопожарните системи и напояването.
От 5 до 8 април в Интер Експо Център ще се проведе и 44-ото издание на изложението за контролно-измервателна апаратура, аналитичнo, лабораторно оборудване и електроапаратура БУЛКОНТРОЛА. Водещи компании ще представят най-иновативни технологии за анализ на токопреносни мрежи, системи за мониторинг във водния сектор и екологията. Бизнесът ще види решения за мониторинг на температурата,  съвременни оптични измервателни системи, успешни и нови продукти за анализ на място и в лаборатории. Използването на бъдещи защитни системи, системи за мониторинг и контрол е задължително във всички сектори на икономиката, именно те променят бизнеса всеки ден.
Паралелно с БУЛКОНТРОЛА ще се проведе изложението за индустриална техника MachTech&InnoTech Expo.
Повече информация новостите и съпътстващата програма на ВОДА СОФИЯ 2016 на: https://www.watersofia.com.






Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4826 |21.03.2016 Иновативни биотехнологии за пречистване на водите само на ВОДА СОФИЯ от 5 до 7 април . 0| 4640 |15.03.2016 SECURITY EXPO 2016 - от ерата на дигиталните технологии . 0| 5322 |08.03.2016 Сателитните технологии с връзка дори извън обхват . 0| 5241 |23.02.2016 SECURITY EXPO 2016 предлага най-умните технологии в сектора от 16 до 19 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads