Реклама / Ads
30| 11108 |02.10.2020 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Зам.-държавният секретар на САЩ: Турски поток не е никакъв Балкански поток, АЕЦ ”Белене” е стара версия

.
Стефан Гамизов
Вчера един факт остана неясен в изявлението на зам. държавният секретар Фанън за АЕЦ “Белене”. За Турски поток той беше пределно ясен, че не е никакъв Балкански поток. Колкото и да се налага цензура, репресия и криминална агресия срещу хора като мен, пак ще изясня, какво разбрах аз. Г-н Фанън каза: “Базиран е (АЕЦ “Белене”) на остарели технологии, които Русия отказва да използва дори на своя територия. Защо България би искала да бъде тестов обект на остаряла технология?”
 

Какво разбрах аз? Разбрах, че САЩ осъзнават, че Русия е продала на България след манипулацията на арбитража в Женева една стара и практически неприложима в ядрената индустрия версия на ВВЕР-1000 известна като AES-92. Писал съм и преди за това много пъти. Каква е тази версия на реактора? Това е версия, която Русия отхвърли като неприложима и замени с AES-2000. AES-2000 тя продаде на Турция, Унгария и се опитва да продаде в държави като Египет, а не AES-92. Всеки опит за строителство на ядрена централа в Белене или блок в Козлодуй с AES-92, би бил техническа и икономическа авантюра и експеримент. Авантюра, която е заплаха за националната сигурност и фалит на България, което е пак национална сигурност.


Бойко Борисов трябва да бъде отстранен от власт на всяка законна цена, защото след като беше поставен в позиция да бъде зависим от Русия през последните 5 години, той просто следва инструкции от Москва. Част от хибридните стратегии на Москва са свързани с осъществяване на икономически погроми, какъвто ще бъде един ядрен проект с тази технология. И да не забравя! Всяка моя дума е подкрепена с документи. Чакам край на диктатурата на Борисов, за да може те да влязат в употреба в една независима правоохранителна система, каквато сега България няма! Дотогава може и да успеем да стигнем до разследване в чужбина.

 

Стефан Гамизов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 10021 |15.07.2020 Майк Помпео потвърди: САЩ налагат санкции на ”Турски поток” през България . 2| 6072 |05.02.2020 Турски туристи си харесаха курорта Пампорово . 5| 6582 |27.01.2020 Около 500 млн. куб м газ са стигнали до България през ”Турски поток” . 24| 13694 |11.01.2020 Плевнелиев обърна палачинката за ”Турски поток” и АЕЦ ”Белене”, us-дипломатът Хейл бил неточен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads