Реклама / Ads
4| 10391 |20.04.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Запознай се с Албания – новата топ дестинация на Европа

.
Ситен пясък под краката и изумрудено море пред погледа. Това е усещането, за което си мечтаем през по-голямата част от годината. А какво ще кажете, ако то е гарнирано с вкусна храна, живописна природа и старинни крепости за времето, свободно от плаж? А ако тази дестинация е близка, евтина и примамливо достижима? Точно това ни предлагат от „Караджъ Турс“ -цяла седмица релакс в Дуръс, перлата на албанската ривиера, в хотел, разположен на златистата плажна ивица.
 
И куп нови приключения и впечатления от земя и култура, които са толкова близки и същевременно така непознати.

Албания определено не е сред традиционните дестинации за лятната почивка на българина. И толкова по-добре – така расте вероятността да се почувстваш изследовател, без да рискуваш да се сблъскаш с колегите, и възможността да се докоснеш до щипка екзотика, без да се налага да биеш път до Тайланд.
Факт е, че в България продължаваме да смятаме Албания за изостанала, малко опасна и, общо взето, незаслужаваща особен интерес дестинация. И докато ние си повтаряме приказката за „албанския реотан“, медиите на Запад обявиха Албания за „Най-вълнуващата тайна на Европа“, а в. „Ню Йорк Таймс“ я нареди сред 4-те световни дестинации, които задължително трябва да се посетят.



Истината е, че докато ние робувахме на стереотипите от миналото, Албания е успяла да излъска визията си и да се отвори към света. Така още в края на зимния сезон 85% от легловата база в морските курорти е резервирана за лятото, основно за американски, словенски и немски туристи. Те са привлечени от райските плажове, разположени на 362 км крайбрежна ивица, но също и от магичното съчетание на минало и бъдеще, които сякаш си устройват среща в Албания.
Сега „Караджъ Турс“ предоставя чудесна възможност да се докоснем до магията на съвременна Албания с едноседмична почивка в Дуръс – бивша столица, сега втори по големина град, известен с най-голямото пристанище в Албания.

Има поне пет причини да човек да избере Дуръс за своята лятна ваканция. 15-километровата плажна ивица, покрита със ситен златист пясък, е най-очевидната от тях. Водата е топла и кристално чиста, а на влизане в нея краката потъват в кадифения пясък. Хотелите са спретнати и приятни, домакините – усмихнати и гостоприемни, а българските туристи са на почит. Храната е прясно приготвена, изкусително вкусна и евтина – 2-3 евро на човек стигат за приличен обяд. Мястото е подходящо както за компании от млади хора с афинитет към приключения и нощен живот, така и за семейства с деца – при това без да си пречат, защото в туристическата зона има обособени хотели за всяка от двете категории. А от „Караджъ Турс“ са готови да дадат съвет за подходящия вариант за всеки вкус.

Ако имаш хъс да изследваш и опознаваш, можеш да се възползваш от еднодневната екскурзия до столицата Тирана. Ще останеш удивен колко жив и цветен е този град, и как по някакъв необичаен начин съчетава спомена от социалистическото минало с белезите на модерното настояще, със заемки от италианската архитектура.
Но ако искаш наистина да се развълнуваш, задължително трябва да отскочиш до Берат – „Градът на хилядите прозорци“. Така го наричат, защото къщите в старата част с автентично запазена архитектура са разположени амфитеатрално по живописен планински склон, а прозорците им сякаш се взират в посетителите. Градът е част от историята на Първото и Второто българско царство, а в наши дни е обявен за част от световното историческо наследство на ЮНЕСКО. Немалка част от населението в Берат е от български произход, затова не се изненадвай, ако чуеш българска реч с причудлив диалект.

Ако искаш още нови впечатления, можеш да се разходиш и до Бар – живописно градче на черногорското адриатическо крайбрежие, известно с руините си и с многобройните маслинови дръвчета. Там се намира и маслиново дърво на цели 2000 г., смятано за най-старото в света.
На връщане не е за изпускане да се отбиеш в Елбасан – градче с древна история, сред чиито крепостни стени ще усетиш с цялото си същество какво означава изразът „времето е спряло“.

Цялата тази палитра от емоции и блажен релакс е достъпна сега с офертата на „Караджъ Турс“ за ваканция в Дуръс през май, юни или септември. А защо с „Караджъ турс“? Защото искаш да си гарантираш сигурност и спокойствие за своя летен отдих, а цената му със сигурност ще те изненада приятно. Местата вече са ограничени и от туроператорската компания прогнозират, че Албания е на път да се превърне в новата любима дестинация на българина, наред с Гърция и Турция.

За допълнителна информация и резервация: www.karacitours.bg















Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5270 |22.02.2016 ЕИБ: Над 200 милиона евро ще бъдат инвестирани в България по новата програма за банкови кредити . 2| 8956 |29.01.2016 REFAN и Николета Лозанова отново наградиха новата Мис Playmate . 7| 9160 |29.01.2015 „Рефан” награди новата Playmate of the year Виктория Ананиева . 6| 8163 |16.12.2014 Новата година в чужбина по-изгодна от родната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads