Реклама / Ads
1| 4902 |10.05.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Защо този път Шампионската лига не беше турнирът на Реал Мадрид?

.
Източник: БГНЕС
Свикнали сме да приемаме Шампионската лига за турнира на Реал Мадрид. Кралският клуб е най-титулуваният в Европа, като е триумфирал с “ушатата” купа 13 пъти в историята си. Да, но и през този сезон тимът на Зинедин Зидан отпадна преди финала, като при това беше елиминиран от английски отбор.
 

Челси победи испанския гранд в реванша с 2:0 и така си осигури трето участие на финал в ШЛ. Въпреки че “сините” от Лондон водеха през повечето време, много почитатели на футбола бяха убедени, че Реал ще излезе от тази ситуация, не бяха малко и тези, които използваха winbet mobile версия, за да направят залог на живо в полза на “белите” от Мадрид. Кралският клуб не стигна до обрат на “Стамфорд Бридж”, а мечтата за 14-та Купа на европейските шампиони и четвърта за Зизу като наставник отново бяха изпепелени.

 

Изчерпа ли се магията на Зидан?

 

Наставникът на Реал Мадрид, разбира се, вече е влязъл в митологията. Зинедин Зидан триумфира в три последователни финала в Шампионската лига от 2016 до 2018 г. включително. Само още двама треньори са печелили три пъти най-ценния трофей в европейския футбол - легендарният мениджър на Ливърпул Боб Пейсли и Карло Анчелоти, който при третия си успех начело на Реал Мадрид имаше за помощник… Зизу. Французинът обаче засега няма шанса на своя страна в опитите еднолично да излезе на върха в тази класация.

 

При трите последователни триумфа Зидан си беше изградил реномето на непобедим в елиминации. Фактите говореха в тази посока - нито един съперник не успя да елиминира “Лос Бланкос” в периода 2016-2018 от Шампионската лига. Магията на Зизу обаче сякаш се изчерпа. Това се видя още през миналия сезон, когато испанският гранд отстъпи на Манчестър Сити, воден от Пеп Гуардиола. Този път Реал отново беше победен от английски тим, като на “Стамфорд Бридж” само бившият вратар на “сините” от Лондон Тибо Куртоа и късметът спасиха гостите от по-тежко поражение.

 

Проблемът обаче не е само в Зидан. Мнозина припомнят, че при прословутата серия от 3 поредни купи атаката на Реал беше водена от Кристиано Роналдо. И това наистина беше фактор от първостепенно значение. Сега в Мадрид няма суперзвезда от такава величина. С тази идея преди две години беше привлечен Еден Азар именно от Челси. Многобройните контузии на белгиеца обаче превърнаха трансфера на белгиеца в тотален провал поне на този етап.

 

Реал беше сериозно осакатен на финалната права

 

Големият проблем на Кралския клуб вероятно не е нито изпарилата се магия на Зидан, нито разочарованието от Азар. Грандът от Мадрид през целия сезон е тормозен от здравословни проблеми, като стъпи на финалната права на кампанията сериозно осакатен. Вярно е, че за реванша на “Стамфорд Бридж” най-после на линия беше Серхио Рамос, но си личеше, че е излязъл от форма. Контузиите на редица важни играчи в последните седмици изцедиха силите на тези, които играха в предишните няколко мача. А вездесъщият Карим Бензема този път нямаше шанс. Това до голяма степен обяснява защо Реал Мадрид изглеждаше безпомощен в Лондон. Но никой не се съмнява, че и през следващия сезон Кралският клуб ще бъде един от фаворитите за Купата на европейските шампиони, която е прегръщал по-често от всеки друг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4683 |12.02.2021 Нов сезон, нови очила. Но защо? . 6| 8870 |07.01.2021 15 причини защо никога да не си купувате часовник-реплика . 11| 6571 |17.12.2020 Емил Хърсев: Влязохме в този пожар с празни цистерни . 20| 15506 |13.11.2020 Икономист: Защо Борисов не се похвали с над 9 млрд лева необслужвани кредити? А за увеличаващия се дефицит?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads