Реклама / Ads
Frognews
0| 2904 |20.05.2019

„Движение 21“: Европа има нужда от нови лидери

.
На среща в Бургас, водачът на листата на „Движение 21” в изборите за Европейски парламент Данаил Георгиев представи кандидатите на партията и приоритетите в настоящата кампания. В дискусията участие също взе и кандидатът за евродепутат Боряна Петкова, както кандидатите от Бургас Драгомир Ошавков и Гергана Георгиева.

“Движение 21” участва в изборите за Европейски парламент за да предизвика промяна – както в Европа, така и в България.”, заяви Данаил Георгиев. “За да бъде реализирана промяната Европа има нужда от нови лидери, нови визии, разчупващи рамките на настоящите политически групи. Необходима е промяна на статуквото на доминиращите и партниращи си в брюкселската администрация големи европейски партии. За да допринесе за промяната, България трябва да излъчи за представители в Европейския парламент извънсистемни, независими, но и компетентни личности – лидери, способни да формулират, отстояват и ангажират подкрепа за своите позиции. В наш интерес е да бъдем представени в Брюксел от пълноценни и ефективни участници във формирането на общите политики, защитавайки интереса на своите избиратели.”

Драгомир Ошавков изтъкна, че моделът и методите, налагани в управлението от ГЕРБ, ощетяват българските граждани. Затова е особено важно, още на европейските избори, избирателите да гласуват за несистемни партии и за нови лица, почтени и некорумпирани.

Участниците в срещата се съгласиха, че прилаганите в България икономически и социални политики на Европейския съюз не създават достатъчно и качествени работни места. Европейските фондове се ограбват от управляващите нагло и безогледно, вместо да служат за сближаване на жизнените стандарти и качеството на живот, да преразпределят благосъстоянието. България не успява да наваксва изоставането си от европейските страни по редица социални показатели – заетост, безработица,

общ доход, работна заплата, пенсии, грамотност, достъпно здравеопазване и образование, за да преодолеем унизителните различия между европейските и българските граждани.

„Движение 21” се застъпва за това, работещите да получават еднакво заплащане за равен труд, на едно и също работно място. Заплатите трябва да бъдат достойни и навсякъде в ЕС бъдат договорени минимални ставки по сектори за съответната страна.

По-рано кандидатите за евродепутати на партията се срещнаха с избиратели във Варна. Там те обсъдиха възможностите за развитие и укрепване на Обединена Европа, включително чрез повишаване ефективността на

институциите за борба със злоупотребите с публични средства. В листата на „Движение 21“ има двама варненци – Светлозар Златев и Юлия Малешкова. Според тях европейските фондове трябва да бъдат използвани за реални инвестиции, които да подпомагат местните икономики и повишават качеството на живота.

На срещата категорично беше дадена заявка, че „Движение 21“ ще работи за разбиване на порочния модел, в който заради няколко гласа повече в Европейския парламент и послушание в Комисията, българският политико-икономическият картел се ползва с подкрепата на основните политически групи в ЕС. Институциите на ЕС не трябва да си затварят очите за ограбването на европейските фондове и да захранват българската корупционната машина за злоупотреба с власт, изнудване,  отнемане на бизнеси с всички инструменти на държавата, купуване и манипулиране на избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Димитър Данчев: Да запазим и предадем автентичния български дух и култура в Европа 1| 2901 |19.05.2019 . Деница Златева: Ще работим за намаляване на неравенствата в Европа 1| 2881 |19.05.2019 . Димитър Данчев : Важно е да се гласува на евроизборите, за да се промени както България, така и Европа 1| 3163 |18.05.2019 . Крум Дончев: България има нужда от нова идея за пътна безопасност 1| 3095 |18.05.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ